Dolar 32,2104
%-0.16
Euro 35,0890
%0.31
Altın 2.471,000
%1.01
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in karla imtihanı!

İzmir'in karla imtihanı!

Dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkilediği bölgelere müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç bölgedeki kar küreme ve tuz serim araçlarıyla yaklaşık 50 mahallede çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir ekipleri, olası etkili kar yağışı ihtimaline karşı teyakkuzda bekliyor. Öte yandan kar yağışının etkili olduğu Sabuncubeli Mevkii başta olmak üzere yüksek kesimlerde ekipler, özellikle buzlanmalara karşı çalışma yaptı. Büyükşehir, yolları açık tutmak için teyakkuzda

  • Ege Postası
  • 26.12.2018 - 10:54

İzmir'de hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte dün akşam saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışına karşı karayolları, trafik, jandarma ve belediye ekipleri alarma geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köy yollarını açık tutmak için yoğun bir çalışma temposuna girdi. Kar yağışının başlaması ile birlikte alarma geçen Büyükşehir ekipleri, kentin bazı noktalarında kapanan yolları tuz serim ve kar küreme araçları ile açtı.

Büyükşehir Belediyesi, buzlanma ihtimali olan bölgelerde de tuzlama çalışması yapıyor. Yapılan müdahalelerle kapanan yollar tekrar trafiğe açılırken, ekipler ihtiyaç olan bölgelerdeki çalışmalar ara vermeden devam ediyor.

İzmir- Manisa arasındaki Sabuncubeli rampaları da kar yağışından olumsuz yönde etkilendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi kar yağışından vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemeleri için çalışma yaptı. İzmir'in yüksek kesimlerinde bulunan köy yolları ile kentin bazı noktalarındaki yollara buzlanmaya karşı tuz döküldü.  Kapanan yollar da kar küreme araçları ile açıldı.

Karın yağmasıyla birlikte bazı İzmirli sürücüler de araçlarını durdurup kar topu oynadı.

YOLLAR AÇILDI, TUZLAMA YAPILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Merkez, Kuzey ve Güney olmak üzere üç bölgedeki kar küreme ve tuz serim araçlarıyla çalışıyor. Kar yağışının artması ihtimaline karşı da greyder, kamyon ve iş makineleri teyakkuzda bekletiliyor. Büyükşehir ekipleri, Bergama’nın Yukarıada, Yanlızdam, Tırmalar, Oruçlar, Ürkütler, Kaplan, İneşir, Rahmanlar, Bayramcılar, Seklik, İsmailli, Atçılar, Balaban, Tavukçukuru, Hacılar, Öksüzler, Bekirler, Kocahaliller ve Kocaköy mahallelerinde, Bornova’nın Beşyol, Çiçekliköy, Evka-4 ve Homeros Vadisi bölgelerinde, Çiğli Egekent, Esentepe, İzkent ve Evka-5’te, Kemalpaşa’nın Ovacık, Bayramlı, Sarılar, Yiğitler, Kurudere’de, Kınık’ta Karadere, Çanköy, Arapdere, Büyükoba, Kalemköy, Yaylaköy, Arpaseki, Örtülü, İbrahimağa, Köseler, Mustaklar, Çiftlikköy, Karatekeli ve Kodukburun mahalleleri ile Menemen'in Çukurköy ve Ödemiş’in Gölcük mahallelerinde tuzlama ve yol açma çalışmalarını tamamladı.

ÖDEMİŞ'TE KARLA MÜCADELE

Ödemiş Belediyesi ekipleri kar yağışının ardından çalışma başlattı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yaptığı açıklamada, ekiplerin  Bozdağ, Çamyayla ve  Horzum mahallelerinde karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Badem, ana yollarda da Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

İlgili Haber

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.