Dolar 32,1916
%0.12
Euro 34,9673
%0
Altın 2.503,350
%0.01
Bist-100 10.904,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de iki ayrı FETÖ operasyonu: 62 gözaltı

İzmir'de iki ayrı FETÖ operasyonu: 62 gözaltı

İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY'nin TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 25'i muvazzaf, 2'si emekli, 27 asker ile KHK ile ihraç edilen 3 askeri öğrenci hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İzmir merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda şu ana kadar 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden muvazzaf yüzbaşının, darbe girişiminin ardından örgütün haberleşme programlarından "Falcon"u kullandığı öğrenildi. Öte yandan, örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock’u kullandıkları tespit edilen şüphelilere yönelik de operasyon düzenledi. Bu operasyonda da 39 kişi gözaltına alındı. İzmir'de iki ayrı FETÖ operasyonu, 62 gözaltı

  • Ege Postası
  • 26.12.2018 - 09:56

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada örgütün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik ardışık aramalarda tespit edilen 3’ü ihraç askeri öğrenci, 2'si emekli, diğerleri ise Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığında görevli 30 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanması için İzmir merkezli Ankara, Mersin, Aydın, Muğla, Manisa, Siirt, Konya ve Sivas'ta operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda, Emekli Albay Hakan F., Yüzbaşı Tevfik T., astsubaylar Ahmet Z.U., Ali H.S., Ali K., Emrah T.P., Hüseyin Ö., Mehmet K., Muharrem T., Önder Ö., Sami Ç., Sinan B., Yunus T.Y., Ahmet K., Emre D., Cengiz G., Emekli Astsubay Ümit U., Uzman Çavuş Mustafa K., Uzman Erbaş Ayhan A., KHK ile ihraç edilen askeri öğrenciler Ayhan Ü. ve Doğan E. gözaltına alındı. Daha sonra 4 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. 

Gözaltındaki muvazzaf üsteğmen S.K'nin örgütün 10 mahrem imamıyla irtibatlı olduğu, muvazzaf yüzbaşı T.T'nin ise 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından örgütün haberleşme programı "Falcon"u kullandığı belirtildi.

Firari zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

BYLOCK'TAN DA 39 GÖZALTI

Öte yandan, Organize ve Mali Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekipleri de, örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock’u kullandıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyonlar düzenledi. Baskınlarda, aralarında hem ihraç edilmiş hem de hala görevde olan doktor ve öğretmenlerin de olduğu 39 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin örgütü yeniden diriltme faaliyetlerinde aktif rol aldıkları bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.