Dolar 32,3847
%-0.11
Euro 34,6225
%-0.52
Altın 2.390,720
%-1.82
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliler güne kötü başladı

İzmirliler güne kötü başladı

İzmir'de Evka 3-Fahrettin Altay arasında çalışan metro, dün akşamdan beri süren teknik arıza nedeni ile bir bölümü çalışamazken, sabah işine gitmek için yola çıkan vatandaşlar, metro istasyonlarında beklemek zorunda kaldı. İzmirliler güne kötü başladı, işte nedeni:

  • Ege Postası
  • 23.07.2016 - 09:59

Metro'daki kaza dün (cuma) saat 20.00 sıralarında, İzmirspor- Üçyol istasyonu arasında meydana geldi. İddiaya göre, bir vagonun iki tekerleği raydan çıkıp, elektrik akımını sağlayan hatta zarar verdi. Kazanın ardından, Fahrettin Altay'dan kalkan trenler Göztepe-Poligon ve Hatay istasyonunda bekletilmeye başlandı. Sürekli olarak "Teknik bir arızadan dolayı seferlerimiz yapılamamaktadır" anonsları yapıldı.

İzmir Metro A.Ş.'nin resmi sayfasından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; ''Teknik bir sorun nedeniyle şu anda Üçyol-İzmirspor arasında sefer yapamıyoruz. ESHOT otobüsleri, Fahrettin Altay-Üçyol arasında daha sık sefer yaparak yolcularımıza yardımcı oluyor. Hattımızın diğer bölümlerinde seferlerimiz planlandığı gibi devam ediyor. Sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.'' 

Yolculardan aktarma yakınması

 

Yaklaşık 15 dakika kadar vagonların içerisinde bekletilen yolcular, daha sonra boşaltıldı. Bu uyarını ardından yolcular istasyonlardan koşarak kendilerini dışarı attı. Belediye, yolcuları mağdur etmemek için ek otobüs seferleri koydu. Ancak çok sayıdaki yolcu bulunması nedeniyle otobüsler tıka basa doldu, bazı yolcular binmekte güçlük çekti. Sabaha kadar süren çalışmaların ardından, raydan çıkan vagon çekilip, zarar gören elektrik hattı tamir edildi. Test sürüşlerinin ardından, sabah saatlerinde seferler normale dönmeye başladı.

Sorun yok dendi ama... 
Akşam başlayan teknik arıza sabah olduğunda ise hala çözülemediği görüldü. Sabah işlerine gitmek için metro duraklarına giden vatandaşlar, metronun geç gelmesi nedeni ile isyan ederken, duraklarda kalabalık oluştu. Sabah saatlerinde yeniden açıklama yapan İzmir Metro A.Ş. şu ifadelere yer verdi; ''Teknik arızaya müdahale amacıyla Üçyol-İzmirspor arası, tren trafiğine yeniden kapatıldı. Hattın diğer bölümleri işletme sorunsuz sürüyor. Yolcularımızın bilgisine sunarız.'' 
İzmir Metro A.Ş.'den yapılan 'Hattın diğer bölümleri sorunsuz sürüyor' açıklamasına karşın, sabah iş saatlerinde 4 dakikada bir gelmesi gereken metro, 15 dakikada bir sefer yapmaya başladı. Bu ise metro duraklarında yolcu yoğunluğuna yol açtı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.