Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli seyyarlar Polat ailesini yalnız bırakmadı

İzmirli seyyarlar Polat ailesini yalnız bırakmadı

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği, zabıtanın ekmek teknesine el koymak istemesi üzerine kendini yakan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan seyyar satıcı Yavuz Polat’ın ailesini yalnız bırakmadı. Başlattıkları destek kampanyası kapsamında 10 bin lira toplayan dernek başkanı Evren Laçin, vatandaşlara destek olma çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 02.09.2020 - 12:32

EGEPOSTASI- Erzincan’da seyyar satıcılık yapan Yavuz Polat, Kurban Bayramının ilk günü zabıtanın ekmek teknesine el koymak istemesi üzerine kendini yakmış ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. İzmir Seyyar Satıcıları Derneği, böyle üzücü bir olay nedeniyle hayatıunı kaybeden Yavuz Polat’ın eşi ve çocuklarına destke için kolları sıvadı. Dernek üyeleri ve seyyar satıcıların katılımıyla yapılan basın açıklamasında ilk etapta 10 bin TL’lik desteğin Yavuz Polat’ın eşi Hanife Polat’ın hesabına gönderileceği belirtildi.

“KEŞKE YAVUZ’UN ELİNDEN TUTULSAYDI”

Dernek binasında yapılan basın açıklamasında konuşan İzmir Seyyar Satıcıları Derneği Evren Laçin, “Erzincanlı seyyar satıcı Yavuz Polat arkadaşımız 47 yaşında zorlu mücadele sonucunda aramızdan ayrıldı. Yavuz Polat çoluk çocuğun nafakası için bir lokma ekmek parası için çaresizlik içinde üç beş parça bir şeyler satarak yaşamını idame ettirmeye çalışan bir seyyar emekçi kardeşimizdi. Sokaklarımızın sessiz kahramanı arkadaşımızın cenazesine duydum ki valimiz, belediye başkanımız,  vekilimiz katılmış. Keşke bu cenaze olmasaydı. Valimiz, belediye başkanımız, binlerce seyyar satıcı gibi Yavuz’un elinden tutsaydı.  Yavuz’un derdine derman olsaydı, arkasından gözyaşları içinde çoluk çocuğu kalmasaydı. Yavuzlar ölmesin istiyoruz. Siyasetçilerimize, belediye başkanlarımıza, valilerimize seslenmek istiyoruz. Yavuzların ölümüne sebep olmayın. Yaşamaları için evine birkaç kuruş ekmek parası götürebilmek için onların sorunlarına kulak verin. Biz seyyar satıcılar yardım istemiyoruz, teşvik istemiyoruz, destek istemiyoruz. Kendi kaynaklarımızla yoksul halkımıza, yoksul ailelerimize ekmek parası kazanma peşindeyiz. Tüm belediye başkanlarımız, valilerimiz, siyasetçilerimiz bizim bu çocuklarımıza bizim bu çağrılarımıza lütfen kulak verin. Yavuzlar yanmasın, bir parça ekmek götürelim” dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

Hayatını kaybeden Erzincanlı seyyar satıcı Yavuz Polat’ın ailesini destek olmak için bir kampanya başlattıklarını aktaran Evren Laçin, Eylül ayı içerisinde taziye ziyaretlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Polat’ın liseye yeni başlayacak olan 14 yaşındaki oğlunun okul masrafları ve evlilik hazırlığı yapan 20 yaşındaki kızı için düğün masraflarının bir kısmını karşılamak için dernek üyeleriyle birlikte harekete geçtiklerini değinen Laçin, ilk etapta 10 bin lirayı Yavuz Polat’ın eşi Hanife Polat’a göndereceklerini belirterek, “Erzincan Belediyesine ait mesire alanının önünde mısır satmak isterken mısır tezgahına ek konulduğu için kendisini yakan, 1 aydır yoğun bakımda tedavi gören seyyar satıcı arkadaşımız Yavuz Polat yaşamını yitirdi. Merhum Polat’ın eşi Hanife Polat 20 yaşındaki kızının düğünün yapamadı. Babası gözleri önünde yanarak can veren 14 yaşındaki Kadir, bu yıl liseye başlayacak. Üç çocuk yetiştiren Hanife Polat’a destek, liseye yeni başlayan Kadir Polat’ın okul masraflarına katkı, düğün yerine acıya boğulan kızının yeni yuva kurmasına desteklemek amacıyla yardımda bulunmak vicdani sorumluluğumuzdur. Dernek olarak ilk etapta 10 bin liralık desteği Hanife Polat’ın hesabına göndereceğiz. Buradan tüm duyarlı vatandaşlarımıza sesleniyoruz. 14 yaşındaki oğlumuz ve 20 yaşındaki kızımız artık bizim evladımızdır. Onları sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Herkesi desteğe davet ediyorum” diye konuştu.
Evren Laçin, başlattıkları desteğe katkı koymak isteyenlerin Hanife Polat’ın IBAN’ı olan TR74 0001 0019 0894 8813 8050 01 numarasını paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.