Dolar 32,2699
%0.09
Euro 34,8022
%0
Altın 2.455,350
%0.94
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EMD, ÇGD ve Genç Gazeteciler Platformundan basın mensuplarına saldırıya sert tepki

EMD, ÇGD ve Genç Gazeteciler Platformundan basın mensuplarına saldırıya sert tepki

Ekonomi Muhabirleri Derneği, 29 Ağustos Cumartesi günü Aşık Veysel Rekreasyon Alanında düzenlene  CHP İzmir İl Gençlik Kongresi’nde bazı partililerin basın mensuplarına saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Cumhuriyet kelimesini barındıran bir partinin mensubu oldukları iddiasında olanlar kişilerce bu saldırın yapılmış olması ise esef vericidir” ifadelerine yer verildi. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İzmir Temsilciliği de gazetecilere yapılan saldırılara sessiz kalmadı. Açıklamada; "Basın özgürlüğü ve şiddet karşıtı söylemleriyle bilinen CHP'nin bu olayın sorumluları hakkında acilen gereğini yapmasını bekliyoruz" denildi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2020 - 11:31

EGEPOSTASI- Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, CHP İzmir Gençlik Kolları Kongresinde gazetecilerin darbedilmesine tepki gösterdi. 

29 Ağustos Cumartesi günü Aşık Veysel Rekreasyon alanında gerçekleştirilen CHP İzmir İl Gençlik Kongresi seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından alanda bulunan iki grup kendi aralarında kavga etmeye başlamıştı. Kavga daha sonra olayı görüntüleyen basın muhabirlerine yönelmiş ve alandaki basın muhabirlerine karş linç girişimine dönüşmüştü. Olay esnasında kongrede bulunan basın mensupları sözlü ve fiziksel saldırıya uğrarken bire basın mensubunun da telefonu gasp edildi.

İzmir Ekonomi Muhabirleri Derneği, yaşanan olaya ilişkin yazılı basın açıklaması yayımladı. Açıklamada yaşanan olay kınanırken, “Ülkemize demokrasiyi getiren ve adında Cumhuriyet kelimesini barındıran bir partinin mensubu oldukları iddiasında olanlar kişilerce bu saldırın yapılmış olması ise esef vericidir” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“29 Ağustos 2020 Cumartesi günü düzenlenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde sandık sonuçlarının açıklanmasının ardından iki adayın taraftarları arasında çıkan tartışmada maalesef basın mensubu arkadaşlarımız doğrudan saldırıya hedef olmuş ve 6 basın emekçisi saldırganların sözlü ve fiziki şiddetine maruz kalmıştır.

“Hiç bir şekilde konunun tarafı olmadıkları ve kamuoyu adına orada gözlemci olarak bulundukları halde gazetecilerin, doğrudan saldırıya hedef olması oldukça düşündürücüdür.

Gazeteciler; siyasetçilerin veya siyaset yapmak hedefiyle yola çıkanların varlık sebebi olan demokrasinin teminatı ve sigortasıdır.

Basın özgürlüğünün yoğun tartışmaların gündemini teşkil ettiği bu günlerde demokrasinin kalesi olan İzmir'de bu saldırının gerçekleşmiş olması;

Ülkemize demokrasiyi getiren ve adında Cumhuriyet kelimesini barındıran bir partinin mensubu oldukları iddiasında olanlar kişilerce bu saldırın yapılmış olması ise esef vericidir.

Ne Cumhuriyet Halk Partisi'ne ne de herhangi bir partinin gençlik örgütlerine yakışmayan bu olayı kınıyor; parti yöneticilerinin bu olaya karışanlara karşı en ağır yaptırımları uygulayacağından emin olmak istiyoruz.

Ayrıca saldırılar sırasında meslektaşlarımızın telefonuna zarar verilmiş, bilgisayar ve fotoğraf makinalarına da zarar verilmek istenmiştir. Bu zararların tazmin edilmesi de Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetiminden beklentimizdir.”

ÇGD: ACİLEN GEREĞİ YAPILSIN

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İzmir Temsilciliği de gazetecilere yapılan saldırılara sessiz kalmadı.

Temsilcilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"29 Ağustos 2020 Cumartesi günü düzenlenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde meslektaşlarımıza saldırıda bulunulmasını kınıyoruz.
Basın özgürlüğü ve şiddet karşıtı söylemleriyle bilinen CHP'nin bu olayın sorumluları hakkında acilen gereğini yapmasını bekliyoruz.
Gazeteciler iktidarın, muhalefetin ve çeşitli güç odaklarının kum torbası değildir. Örgütlü mücadele sayesinde bu günler aşılacak, Türkiye daha demokratik ve basın özgürlüğünün sağlandığı bir ülke haline gelecektir."

GENÇ GAZETECİLER PLATFORMUNDAN ÇİRKİN SALDIRIYA KINAMA 

Saldırıya son olarak Genç Gazeteciler Platformu tepki gösterdi. Platformdan yapılan yazılı açıklamada saldırı kınanırken, şu ifadelere yer verildi; 

"29 Ağustos Cumartesi günü yapılan CHP İl Gençlik Kolları Kongresinde, sandık sonuçlarının açıklanmasının ardından taraflar arasında çıkan kavgada, görevini yapmakta olan gazetecilere yönelik saldırı ve linç girişimi gerçekleşmiş, meslektaşlarımızın telefon ve teçhizatlarına el konulmuş, darp edilmişlerdir.

Türk demokrasisinin 4’ncü gücü büyük gücü olan ve kamunun haber alma hakkını savunmak adına kongrede bulunan gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırı asla kabul edilemez.

Basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı bugünlerde, demokrasinin en önemli kalelerinden biri olan kentimizde, gazetecilere yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, sorumluların derhal konuya müdahale ederek failleri ortaya çıkarmasını ve en ağır şekilde cezalandırmalarını diliyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.