Dolar 32,2590
%-0.24
Euro 34,7667
%-0.13
Altın 2.413,820
%0.85
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli işadamları Nazım'ın mezarında

İzmirli işadamları Nazım'ın mezarında

İZMİR'de Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) Rusya'nın başkenti Moskova ve St. Petersburg'u kapsayan dört günlük iş ve inceleme gezisi başladı. Torbalılı işadamları ticari ve resmi görüşmelere başlamadan önce ilk olarak Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 20.04.2015 - 12:58
Torbalı Ticaret Odası'nın organize ettiği Rusya iş ve inceleme gezisi dün (pazar) başladı. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun başkanlığındaki heyette Petrol İşverenleri Sendikası (PÜİS) Başkanı Muhsin Alkan, Ege İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Yılmaz başta olmak üzere toplam 25 işadamı yer aldı. İnşaat, gıda, tarım, boya, tekstil, makine sanayi gibi farklı sektörlerde çalışan işadamları dört gün boyunca Moskova ve St. Petersburg Sanayi ve Ticaret Odası ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca Moskova-St.Petersburg Ticari Müşavirliği, Moskova Başkonsolosluğu, Rus- Türk İşadamları Birliği (RTİB) ziyaret edilecek. Resmi ve ticari temaslardan önce işadamlarının ilk durağı Türk edebiyatının ünlü şairi Nazım Hikmet'in mezarı oldu. Nazım Hikmet'in kabri başında dua eden Olgun “Vatan şairimiz iki ülke arasındaki bağların oluşmasında geçmişten günümüze önemli bir köprü vazifesi görmüştür. Bu sebeple temaslarımıza başlamadan önce ilk durağımız vatan şairimizi ziyaret etmek oldu" dedi. 

"RUSYA İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ" 

Ege Bölgesi'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Torbalı'nın ihracatta Rusya ile işbirliğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Olgun, Torbalı'nın 2014 yılı rakamlarına göre ihracatta 61 ili geride bıraktığını hatırlattı. Olgun “ Torbalı'nın şu anki 860 milyon dolarlık ihracatını 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Rusya iş gezisi ile birlikte bu hedefimiz için ilk adımlarımızı atmış olacağız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.