Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de ‘Gezi Parkı’ eylemleri: Alsancak savaş alanına döndü

İzmir’de ‘Gezi Parkı’ eylemleri: Alsancak savaş alanına döndü

İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları İzmir'de protesto etmek için dün akşam saatlerinden itibaren toplanarak Basmane Meydanı’nda polisle çatışan grupların eylemi Alsancak semtine sıçradı. Alsancak semti Talatpaşa Bulvarı...

  • Ege Postası
  • 01.06.2013 - 03:48
İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları İzmir'de protesto etmek için dün akşam saatlerinden itibaren toplanarak Basmane Meydanı’nda polisle çatışan grupların eylemi Alsancak semtine sıçradı.

Alsancak semti Talatpaşa Bulvarı üzerinde saat 21.00'den itibaren toplanan kalabalık bir grup, yolu 3 saat boyunca trafiğe kapattı. Çöp bidonlarını ateşe vererek yakan grup, uzun süre slogan attıktan sonra yürüyüşe geçince polis gruba müdahale etti. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kalabalık grup, TOMA ve panzerlere taş ve şişelerle saldırırken, polis kalabalığı dağıtmak için tazyikli su ve gaz kullandı. Alsancak’ın savaş alanına döndüğü olaylarda birçok gösterici polis tarafından gözaltına alındı.

Alsancak’ta yaşanan olaylar sırasında göstericiler bazı iş yerlerinin camlarını kırarak zarar verdi. Alsancak’ın birçok noktasında olaylar halen sürüyor. Polis, ara sokaklara kaçan göstericilere gaz bombası ve tazyikli su sıkarken, göstericiler de polise taş, şişe ve ellerine geçirdikleri her şeyi fırlatıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.