Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Muhtar bile olamayacağını söyleyenler, yargı karşısında hesap veriyor

Erdoğan: Muhtar bile olamayacağını söyleyenler, yargı karşısında hesap veriyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İmam hatiplilerden muhtar bile olamayacağını söyleyenler, şimdi yargının karşısında yaptıkları hukuksuzların hesabını veriyorlar” dedi. Başbakan Erdoğan, Kartal’daki Hayriye Cemal Gülbaran Kız Öğrenci...

  • Ege Postası
  • 01.06.2013 - 00:25
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İmam hatiplilerden muhtar bile olamayacağını söyleyenler, şimdi yargının karşısında yaptıkları hukuksuzların hesabını veriyorlar” dedi.

Başbakan Erdoğan, Kartal’daki Hayriye Cemal Gülbaran Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışının ardından Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Törende, Başbakan’ın 1999 yılında cezaevindeyken Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yazdığı mektup okundu. Mektubu dinleyen Başbakan gözyaşlarına hakim olamadı.

Necip Fazıl Kısakürek'in şiirini okuyarak sözlerine başlayan Erdoğan, “Sular dizde, karda, yağmurda, borada, fırtınada ilerledik. Yumruklarımızı sıktık. Ya sabır dedik. Tahammül, tevekkül dedik. Nice anneler tanıdım. Bu okulların kapılarında kızlarını beklediler. Kızlarını joplardan korumak için beklediler ama ‘ya sabır’ dediler. Kendimize her zaman ‘sabreden zafere ulaşır’ dedik. Kendimize her zaman ‘hüzünlenme Allah bizimle’ dedik. En zor zamanlarda üstadın ‘yarın elbet, elbet bizimdir, gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir.’ İşte bugün burada bir kez daha o tahammülün ve tevekkülün bereketini yaşıyoruz. İnancın, itaatin, ibadetin, umudun ve aklıselimin neticelerini yaşıyoruz. Bize bugünlere yaşatan Rabbime hamdediyorum” ifadelerini kullandı.

“Burada dilimin ucuna gelen ama bugüne kadar sabırla söylemeyi ertelediğim bir tespitimi de sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Erdoğan, “28 Şubat sürecinde Türkiye genelinde imam hatiplerin kapısına kilit vurulmasının en önemli sebeplerinden biri Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’dir. 1994 yılında öğrenci yerleştirme sınavında milletvekili arkadaşım Feyzullah beyin evladı Mustafa Önder Kıyıklı, fen - matematik alanında tüm soruları doğru cevaplayıp Türkiye birincisi oldu, ‘tesadüf deyip’ iftira attılar. 1995, 1996 ve 1997’de de Türkiye birincisi ve dördüncüleri çıkıyor imam hatipten. İmam hatibin o dönemki başarısı birilerini o zaman çok ama çok tedirgin etti. Onlar bu okullardan sadece imam ve müezzin yetişsin istiyorlardı. Sadece gassal ve cenaze yıkayıcısı yetişsin istiyorlardı. Çünkü aynı şeyi bize sordular. ‘Başka iş mi yok cenaze mi yıkayacaksın'’ diyorlardı. Onlar kapıcının çocuğu kapıcı, yoksulun çocuğu, yoksul kalsın istiyorlardı. Teori ve pratiği birleştirmiş dürüst vatansever çocukların yetişmesi işlerine gelmiyordu” şeklinde konuştu.

"28 ŞUBAT’TA İMAM HATİPLERE KİLİT VURDULAR"

28 Şubat sürecine de değinen Erdoğan, “İmam Hatiplilerin bir yerlere gelmelerini hazmedemiyorlardı, bugün de yine hazmedemiyorlar. Kurdukları sistemin çökeceğinden, sırça sarayların başlarına yıkılacağından korkuyor ve gidip İmam hatiplerin kapısına 28 Şubat’ta kilit vuruyorlardı. Binaların kapısına kilit vurursunuz ama gönüllere, kalplere kilit vuramazsınız. Milletin sevdası, sağduyusu kapılara vurulan kilitleri paramparça etti. ‘Muhtar bile olamaz’ dedikleri, bakan, milletvekili. başbakan olarak ülkeyi yönetiyor. Hem de hamd olsun çok iyi yönetiyorlar. ‘Muhtar bile olamaz’ diyenler şimdi yargının karşısında yaptıkları hukuksuzların hesabını veriyorlar” diye konuştu.

Türkiye’de birçok farklı kesime yıllarca eziyetlere yapıldığını belirten Erdoğan, “Etnik kökenler, inançlar, mezhepler aşağılandı. Çok daha ötesine geçilip belli kesimlere hapishanelere işkenceler yapıldı. Bazı kesimler tehdit edildi. Birileri yanlıştan çıkıp yanlışa başvurdular. Şiddetin zulmün mağduru olanlar maalesef zulmetmeye başladılar. Aynı süreçten bizler geçtik. Aşağılanmayı, dışlanmayı, zulmü hapishanede iliklerimize kadar bizler de yaşadık ama hiçbir zaman yanlıştan yanlış çıkarmadık. Şiddetle terörle karşılık vermedik. Çünkü biz davamızın haklılığına yürekten inandık. Biz hak bildiğimiz yolda Allah’ın bizimle birlikte olduğuna kalpten iman ettik” dedi.

İmam hatipli öğrencilere seslenen Başbakan, şunları söyledi; “Şunu bir an olsun aklınızdan çıkarmamanızı sizden rica ediyorum. Türkiye’deki her okulda bu aziz milletin göz nuru, hakkı var. İmam hatiplerinin üzerinde milletin hakkı çok daha fazladır. Bu millet yememiş içmemiş imam hatiplere göndermiştir. Öğrenciliğimden hatırlıyorum Anadolu’nun çiftçisi bulgurunu bizlere gönderir, biz yemeğimizi yerdik. Nice hayırsever malını mülkünü İmam Hatip öğrencilerine vakfetmiştir. İşte onun için sizin üzerinizde milletin büyük hakkı var.”

Kendi okul döneminden örnek veren Erdoğan, “İlkokulu bitirip hemen imam hatibe gittim. Bizler 3 kişilik odalarda değil, koğuşlarda okuduk. Banyomuz falan hak getire, su akmaz kalkar paşa hamamına giderdik. Dünyadan hiç tanımadıkları insanlar giymeyip giyecek alıp bizlere gönderirdi. Gıda alıp buradaki öğrencilere gönderiyorlardı. Böyle bir yokluğun içerisinden bugünlere ulaştık. Siz üzerinizdeki bu hakkın şuurunda olacaksınız” diyerek sözlerine son verdi. Törenin sonunda Başbakan, Kartal İmam Hatip Lisesi’nin başarılı öğrenci ve hafızlarına plaket takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.