Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir yeşil gecek için Gündoğdu'da buluştu

İzmir yeşil gecek için Gündoğdu'da buluştu

İZMİR Engelsiz Sanat Derneği tarafından, Ater Grup şirketlerinden Ater Enerji sponsorluğunda Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilen “Sadece 15" etkinliği ile yenilenebilir enerjiye dikkat çekildi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2014 - 12:46
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon'un çağrısıyla başlayan küresel iklim hareketine destek için gerçekleşen etkinlikte “fosil yakıtların ve nükleer enerji santrallerinin iklime ve insan hayatına verdiği zarara karşı yenilenebilir enerji" savunuldu. Güneşten 'Sadece 15' dakikada gelen ışınım miktarının dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacına eşdeğer olmasını tema alan etkinlikte sosyal medya üzerinden, çeşitli yarışmalar düzenlendi, kazananlara güneş enerjisiyle çalışan mobil şarj aletleri hediye edildi. İklim değişikliği hakkındaki farkındalıklarını paylaşan Amerikan Futbolu 1.Lig takımı Dolphins ve Atamert Gençlik-Spor Kulübü'nün gösterileriyle sporun ve sağlıklı yaşamın önemini vurguladığı etkinlik çevre temizliği ile sona erdi.

Bilgilendirme konuşmalarının yanı sıra katılanların konuyla ilgili düşüncelerini yazıya dökebileceği interaktif bir paylaşım panosu oluşturuldu. Bu etkinliğin yeşil gelecek için küçük ama önemli bir adım olduğunu söyleyen Ater Enerji Genel Müdürü Serkan Gümüş, Ticari Pazarlama Temsilcisi Betül Kabaş, Engelsiz Sanat Derneği Temsilcileri Dilay Ceylan ve Canses Özel'den oluşan etkinlik takımı, yenilenebilir enerji konusunda sahip oldukları bilgiyi insanlara aktarmaktan vazgeçmeyeceklerini ve projelerinin süreklilik içerdiğini belirtti. 

Son teknoloji güneş modülleri ile projelendirme, uygulama ve ölçümlemeler yanında, solar enerji ihtiyaçları için komple çözümler sunan İzmirli firma Ater Enerji'nin Genel Müdürü Serkan Gümüş, “Daha yaşanabilir, daha temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillere de güzel yarınlar bırakabilmek için, fosil yakıtlara karşı yenilenebilir enerji kullanımını destekliyoruz ve bilinçlendirme yoluyla iklim değişikliğini durdurabileceğimizi savunuyoruz. Bu kapsamda İzmir gibi yaşam kalitesine özenilen bir şehirde böylesi bir etkinliğe öncü olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.