Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir teröre karşı tek yumruk olacak

İzmir teröre karşı tek yumruk olacak

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl temsilciliği, İzmir Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi, 68’liler Platformu ve Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ortak basın açıklaması ile teröre karşı tek yumruk olacaklarını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 22.12.2016 - 14:03

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir il temsilciliği, İzmir Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi, 68’liler Platformu ve Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ortak basın açıklaması ile 29 Aralık Perşembe günü saat: 17:00'da teröre karşı tek yumruk olmak için geniş katılımlı bir miting hazırladıklarını açıkladılar.

Ortak basın açıklamasını Birleşik Kamu iş Konfederasyonu İzmir il Temsilcisi Tamer Yiğit Güler yaptı. Güler basın açıklamasında   Türkiyenin birliği ve geleceği için Teröre karşı herkesin Mustafa Kemal olması gerektiğini ifade  ederek açıklamasını şöyle sürdürdü “

Bugün ülkemizdeki en büyük sorun terördür. Bir insanın en temel hakkı olan yaşama hakkı ortadan kalkmıştır. Yurdumuzu bölmek ve parçalamak isteğinde olan hain terör örgütleri bombalı araçlarla, canlı bombalarla, katliam yapmaktadırlar. Ortadoğu’yu parçalayan emperyalist güçler yaklaşık yüz yıl önce dayattıkları sevr koşullarını bugünde kanlı bir planla uygulamaya çalışıyorlar.

         Artık can güvenliğimiz yoktur. Halk sokağa çıkmaktan, akşam televizyonda haberleri seyretmekten korkar olmuştur. Ülkemiz emperyalist güçlerin taşeronu IŞİD ve PKK terör örgütlerinin saldırısı altındadır. “Yurtta Barış Dünyada Barış” temel ilkemiz terk edilmiştir. İktidarın yanlış dış ve iç politikası sonucunda zaten sefalet içinde yaşayan milletimiz normal koşullarda yoksulluğunu düşünecekken; nasıl ölmeden yaşayacağını, bombalardan nasıl kurtulacağını hesap etmek zorunda bırakılmıştır..

         Ülkemizi yöneten AKP iktidarının başta Suriye olmak üzere sürdürmekte olduğu yanlış politikaları bugün terör yuvası haline gelmiş Suriye’den yurdumuza da terörün sıçramasına sebep olmuştur.  Mehmetçiğin Suriye’ye gönderilmesinden buyana daha dün 14, toplamda 35 askerimizi şehit oldu.

Diğer yandan, PKK terörü ile 80’li yıllardan bu yana büyük bir mücadele vermiş ve 1999 yılında kanlı örgütün elebaşı ÖCALAN’ı yakalayarak 2002’de terörü tepelemiştik.

         Ancak çözüm süreci diye milletimize yutturulmaya çalışılan dönemde; OSLO görüşmeleri, Habur’da PKK’lıların karşılanması, özel mahkemeler kurulması, Akil adamlarla yurdun karış karış gezilmesi, doğu illerimizde hendekler kazılması, bombalı tuzaklar yerleştirilmesi, Öcalan’ın mesajının meydanlarda okunması olayları yaşanmıştı.

Ardından PKK güçlendi ve yurdu kana bulamaya başladı. Emperyalistlerin maşası olanların hedefinde son olarak;  İstanbul ve Kayseri vardı. Stad nöbetindeki polisimizi, izne çıkan askerimizi, okula giden öğrencilerimizi ve sivil vatandaşlarımızı katledecek kadar kalleş olan bu hainlere karşı hepimiz Mustafa Kemal olmalıyız!

Gün ülkemizdeki rejim değişikliğini ve Başkanlığı tartışma günü değildir.

Vatanımızı parçalara ayırmak isteyenlere karşı gün Kuvayi milliye ruhuyla Cumhuriyet değerleri çatısında birleşme günüdür.

Kurtuluş Savaşı’nda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk etrafında bütünleşerek ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı dünyada ilk bağımsızlık mücadelesini vererek büyük bir zafere, yanındakilerin ırkına, mezhebine, ideolojisine bakmayı aklından bile geçirmemiş; bu topraklar üzerinde ortak yaşam idealiyle kadın, erkek, genç, yaşlı birlik olup emperyalist güçlere karşı göğsünü siper etmiş bir ulusun evlatları olarak, bu gün de yine emperyalist güçlerin uşaklığını yapan terör örgütlerinin ülkemizi kan gölüne çevirmelerine aynı ruh ile izin vermeyeceğiz.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Gençliğe Hitabesinde de belirttiği gibi biliyoruz ki bizleri elimizde ki bu hazinemizden, Vatanımızdan ve Cumhuriyetimizden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahlar olacaktır. Ancak bu emelde olanlar unutmamalıdır ki bizler bu vatanı kanları ile sulamış olan ataların torunlarıyız.

Bizler bu ülkenin bir karış toprağı için canımızı seve seve veririz. Şunu bilsinler ki biz başka milletlerin insanlarına benzemeyiz. Ülkemizi terk etmez, kadınımızla, çocuğumuzla kurtuluş savaşında olduğu gibi bu günde aynı mücadeleyi gözümüzü kırpmadan veririz.

Bu sebeple İzmir’de Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği, İzmir Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi, 68’liller Platformu ve Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği olarak 29 Aralık 2016 Perşembe günü saat 17:00’da Gündoğdu Meydanı’nda buluşup Cumhuriyet Meydanı’na yürüyeceğiz.

Teröre karşı yürüyüşümüze katılmak isteyen tüm halkımızı yalnızca TÜRK bayrakları ile Gündoğdu’ya bekliyoruz. “TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ VE GELECEĞİ İÇİN “İZMİR TERÖRE KARŞI TEK YUMRUK” olacaktır. Tüm İzmirlileri bu eyleme duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.