Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de PKK operasyonları; Eşbaşkan saklandığı evde yakalandı

İzmir'de PKK operasyonları; Eşbaşkan saklandığı evde yakalandı

Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay İzmir'de saklandığı evde yakalandı. İzmir'de, PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyonda ise 10 kişi gözaltına alındı. Menderes'te de jandarmanın operasyonunda bir kişi yakalandı. Polis ve jandarmadan seri operasyonlar

  • Ege Postası
  • 22.12.2016 - 12:01

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK/KCK'ya yönelik sürdürdüğü soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan Ağrı Belediye Eşbaşkanı DBP'li Mukaddes Kubilay, İzmir'de saklandığı evde yakalandı. Mukaddes Kubilay, İzmir'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il başkanlığı da yapmıştı. 

Mukaddes Kubilay

Hakkındaki yakalama kararının ardından ortadan kaybolan Mukaddes Kubilay'ın, İzmir'in Torbalı İlçesi'nde Ağrı Belediyesi'nde çalışan bir kişinin akrabasının evinde saklandığı öğrenildi. Adresi belirleyen İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonda Mukaddes Kubilay'ı gözaltına aldı. İzmir'de geçmişte BDP il başkanlığı da yapan Mukaddes Kubilay'ın Ağrı'ya gönderileceği bildirildi.

TERÖRÜ ÖVENLERE OPERASYON

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah, yıl içinde kentteki toplumsal olaylarda PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen, ayrıca sosyal medyada terör örgütünün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini öven paylaşımlar yaptığı tespit edilen toplam 12 kişinin yakalanmasına yönelik operasyon yaptı. Bu sabah eş zamanlı yapılan operasyonda şüphelilerden 10'u gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde birçok örgütsel malzemenin ele geçirildiği belirtildi. 

MENDERES'TE 1 GÖZALTI

Öte yandan İzmir'in Menderes İlçesi'nde, jandarmanın terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı. 

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. İlçede sosyal medya siteleri aracılığıyla vatandaşların dini duygularını istismar edip, PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı, vatandaşları örgütü desteklemeye yönlendirerek devlete karşı kışkırttığı öne sürülen pazarcı F.D., gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, cep telefonları, tablet, masa üstü bilgisayar ele geçirildiği belirtildi. F.D.'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (DHA)

İzmir'de HDP'li başkan ve ailesi gözaltına alındı

HDP BAŞKANI VE EŞİ ADLİYEDE

Bu arada, İzmir'in Menderes İlçesi'nde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan HDP Menderes İlçe Başkanı Halima A ile birlikte eşi Ramazan A., bugün adliyeye sevk edildi. 

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyet ve eylemlerine soruşturması sonrasında İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon yaptı. Operasyonda, HDP Menderes İlçe Başkanı Halima A, kocası Ramazan A. ve lise öğrencisi kızları Beritan A. gözaltına alındı. Beritan A'nın, sosyal medya paylaşımlarında, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı saptandı. İlçe başkanın evindeki aramalarda, terör örgütü PKK'ya ait sözde bayrak, Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları, çok sayıda yasaklanmış kitap, dergi ele geçirildiği belirtildi. Dijital malzemelere el konuldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlılardan 17 yaşındaki Beritan A, ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı. İlçe başkanı Halime A. ile kocası Ramazan A. ise bugün işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.