Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in çağrısına barolardan tam destek

İzmir'in çağrısına barolardan tam destek

İzmir Barosu'nun, kamu görevi yapan avukatlara yeşil pasaport verilmesi konusunda yaptığı çağrıya Türkiye'deki baroların tamamına yakınından ve Türkiye Barolar Birliği'nden tam destek geldi. Başta İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal olmak üzere çeşitli illerden gelen baro başkan ve yönetim kurulu üyeleri İzmir'de düzenlenen basın toplantısına katılarak destek verdiler. Toplantıya katılamayan baro başkanları da basın bildirisine imza atarak İzmir Barosu'nun yanında yer aldığını belirttiler.

  • Ege Postası
  • 22.11.2014 - 12:19
Basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan yıllardır çözüm bekleyen avukatlara yeşil pasaport verilmesi konusunun artık çözümlenmesi gerektiğini söyledi. Özcan, uluslararası anlaşma ve kurallara göre avukatların uluslararası serbest dolaşım hakkının sağlanmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Birçok Avrupa ülkesinde avukatların bu tür haklara sahip olduğunu vurgulayan Aydın Özcan şöyle konuştu:
 
“Bir kamu görevi olan savunmanın temel unsuru biz avukatların da bu kapsamda kabul edilmesi ve bu yöndeki mağduriyetimizin giderilmesi gerekmektedir. Serbest avukatlar hizmeti statüsünde kabul edilip ağır ceza mahkemelerinde yargılanırken, yeşil pasaport talep ettiğimizde ise ‘siz meslek erbabısınız, devlet memuru değilsiniz’ denilerek bu defa bir kamu hizmeti yaptığımız göz ardı edilerek taleplerimizin reddedilmesi hukuka ve hakkaniyete aykırıdır. İzmir Barosu yönetimi olarak, meclisteki avukat vekil sayısını da düşündüğümüzde, en fazla üye ile temsil edilen meslek grubu olarak girişimlerimizin sonuçsuz kalmasını trajikomik bulmaktayız” dedi.
 
HAKKIMIZI İSTİYORUZ 
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ayrıca, “Kanuna ve uluslararası anlaşmalara aykırı vize uygulamasına karşı her türlü hukuksal mücadelenin öncüsü olacağız, hak ve hukuktan yoksun bu uygulama ile elimizden alınan ve verilmeyen haklarımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” diyerek haklarının verilmesini talep etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.