Dolar 32,2548
%0.05
Euro 34,7431
%-0.09
Altın 2.410,190
%0.04
Bist-100 10.267,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e yüzer iskele önerisi

İzmir'e yüzer iskele önerisi

İZMİR Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) desteği ile gerçekleştirilen "İzmir Kıyılarının Kullanımı Projesi" kapsamında yapılan "Yüzer aktivite iskelesi" kamuoyuna tanıtıldı. Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle birlikte yüzer iskelenin üzerine çıkan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na kıyı tasarımı projesi kapsamında yapılacak iskeleler için fikir verebileceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 19.09.2014 - 12:58
Pasaport'da deniz kıyısına bağlanan yüzer aktivite iskelesinin tanıtımı yapıldı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği 2. İstanbul Tasarım ve Mimarlık Bienali'nde sergilenmek üzere İTO desteğiyle İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından yapılan iskeleyle ilgili konuşan İTO Başkanı Demirtaş, bienalin konusunun tuzlu su olduğunu söyledi. Mimarlık Fakültesi'nin projesine, ilginç buldukları için destek verdiklerini belirten Demirtaş, "Bildiğimiz kadarıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu deniz kullanımıyla ilgili kıyı tasarım projeleri üzerinde çalışıyor. Bu iskele fikir verebilir" dedi.

Fakülte öğretim üyesi ve projenin yapımcıları arasında yeralan İzlandalı Gudjon Erkendson, projede şehir ile deniz arasındaki bağı geliştirmek için çalıştık. Çok pahalı olmayan eğlenceli bir tasarım geliştirdik. İskelede farklı modüller yeralıyor. Balık tutmak, fotoğraf çektirmek, oturmak, serinlemek, kitap okumak gibi farklı fonksiyonları var. Eğlencili zaman geçirilecek bir yer oldu" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ öğretim üyeleri ve öğrenciler daha sonra yüzer aktivite iskelesinin üzerine çıktı. Rüzgar ve dalgalar nedeniyle sallanan iskele üzerinde zorlukla durulabilmesi üzerine Demirtaş, "Bugün deniz dalgalı. Ancak, bu prototip. Aslı yapıldığında bu kadar sallanmayacak. Belediyeler hangi amaçlı kullanmak isterlerse o şekilde dizayn edebilirler" dedi. 

Su üzerinde 32 metrekarelik yer kaplayan yüzer iskele, 1 metrelik merdivenle kıyıya bağlanabiliyor. İskele, balıkçılık, güneşlenme, oturma, serinleme, fotoğrafçılık, okuma gibi işlevleri olan 2 metreye 2 metre büyüklüğünde modüller birbirine bağlanarak oluşturuldu. Çapalar aracılığı ile su üzerine sabitlenen iskele, eylül ayı sonuna kadar saat 09.00-19.00 saatleri arasında kullanıma açık olacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.