Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akademisyenden Kocaoğlu'na sert mektup

Akademisyenden Kocaoğlu'na sert mektup

İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, TÜBİTAK'ın ilk aşamada büyükşehirlerde, ikinci aşamada da diğer illerdeki bilim merkezi projelerini desteklenmesine karşılık, İzmir'de bununla ilgili bir adım atılmamasını, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na hitaben kişisel bloğundan yazdığı mektupla eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 19.09.2014 - 12:50
Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile Konya'da açılan ilk bilim merkezinin ardından Bursa, Kayseri ve Kocaeli'de de çalışmalar başladığını, ayrıca Ankara, Samsun, Gaziantep, Eskişehir ve Sakarya gibi şehirlere yapılması için büyükşehir belediyeleriyle TÜBİTAK arasında ön protokoller imzalandığını kaydeden Prof.Dr. Uysal, “Hani bir söz vardır ya: Millet gidiyor aya biz hala yaya… Başka büyükşehirlerin belediyeleri bu alanda tüm diğer gündemlerinin yanında bilime ve insana yapılan yatırımın en değerli hazine olduğu fikrine inanmışlar ve bir bir merkezleri kurup hizmete açmaya başlamışlardır. Biz İzmirliler olarak; kısır çekişmelerin içinde, gerçek projelere, geleceğe yapılacak yatırımlara ne zaman vakit ayrılacak merakla bekliyoruz" diye konuştu.

“AYDIN İZMİR'E, YAKIŞAN BİR TAVIR BEKLİYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulunan Prof. Dr. Uysal, konunun siyaset meselesi olmadığına vurgu yaparak, “Konu kısır bir tartışma olarak algılanmamalıdır. Burada söz konusu olan aydın İzmir'e, demokrat İzmir'e yakışan, sadece geleceğimiz değil; bugünün de sahibi çocuklarımız, gençlerimiz için olumlu bir adım atmak; onları pozitif ilimlerin ışığında donatmaktır" diye konuştu.

Yaklaşık 1 yıl önce İzmir'deki 9 üniversitenin oluşturduğu İzmir Üniversiteler Platformunda 9 rektöre bilim merkezleri konusunda bir sunum yaptığını, rektörlerin de konuyu Büyükşehir Belediye Başkanına ilettiklerini ve tekrar ileteceklerini ifade ettiklerini açıklayan Prof.Dr. Uysal, “Bu süreç içinde hala belediyenin en ufak bir çaba göstermemesini İzmir adına kaygıyla karşılıyorum. Bu konuda gerekli alt yapı prosedürleri tamamlanarak, bir an önce TÜBİTAK'a başvurulmalı ve her bilim merkezi için proje kapsamında verilen 10 milyon TL'lik projenin şehrimize kazandırılmasını istemekteyiz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.