Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki iki yeni üniversite için yeni karar

İzmir'deki iki yeni üniversite için yeni karar

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) İzmir’de kapatılan ve ardından kamulaştırılarak devlet üniversitesine çevrilen iki eğitim kurumunun öğrencilerinin kurumun daha önce belirlediği usul ve esaslara göre yerleştirileceğini açıkladı. İzmir'deki iki yeni üniversite için yeni karar

  • Ege Postası
  • 22.08.2016 - 19:40

İZMİR - Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmasında kanun hükmünde kararname ile kapatılan üniversiteler arasında yer alan İzmir’deki iki üniversite ile ilgili yeni bir karar alındı. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla ve tüm İzmir milletvekillerinin imzasıyla Meclis’e gelen önerge kabul edildi ve Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi devlet üniversitesi haline geldi. Operasyonlar kapsamında maliye tarafından tüm taşınmazlarına el konulan, gelirleri bloke edilen iki üniversitenin isimleri de değiştirildi. Gediz Üniversitesi’nin adı Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi’nin ismi ise İzmir Demokrasi Üniversitesi oldu. Binlerce öğrenci ve eğitim görevlisi ile çalışanları da ilgilendiren karar kentte sevinç yaratırken, YÖK yaşanan gelişmenin ardından en çok merak edilen soruya resmi sitesinde yanıt verdi.

YÖK’ün sitesinde yer alan ‘kapatılan vakıf üniversiteleriyle ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları bölümünde’ İzmir’deki üniversitenin devlet üniversitesine dönüştürülmesinin ardından öğrencilerin durumunun ne olacağı konusu yanıt buldu. YÖK tüm öğrencilerin kurumun daha önce belirlediği usul ve esaslara göre yerleştirileceğini açıkladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.