Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PETKİM'de FETÖ operasyonu işçileri vurdu

PETKİM'de FETÖ operasyonu işçileri vurdu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt çapında başlayan FETÖ operasyonu kapsamında soruşturmaya dahil edilen sanayi devi Aliağa PETKİM'de yaşanan belirsizlik işçiyi vurdu. PETKİM'de FETÖ operasyonu işçileri vurdu

  • Ege Postası
  • 22.08.2016 - 13:45

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  FETÖ’nün en önemli finans kaynaklarından görülen Petkim’e düzenlenen operasyonda çok sayıda üst düzey yönetici gözaltına alınırken, ortaya çıkan belirsizlik ve kriz holding bünyesinde çalışan işçileri olumsuz etkiledi. İşten çıkartmalar ve işveren taşeron şirketin iflasını istediği yönündeki dedikodular üzerine huzursuz olan sanayi çalışanları adeta diken sütünde günler geçiriyor.

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde Genel Müdür Saadettin Korkut'un gözaltına alındığı Petkim Petrokimya Holding'e yapılan operasyonun yankıları sürüyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Star Rafinerisi'nin FETÖ'nün örgütlendiği ve finans desteği sağladığı önemli bir alan olduğu yönündeki tespit üzerin başlatılan operasyonda sanayi devinde kriz patlak verirken, yaşananlar holding bünyesinde çalışan personeli de olumsuz etkiledi.

BELİRSİZLİK İŞÇİLERİ VURDU

Peşi sıra gelen operasyonlar ve son gelişmelerin ardından rafineride çalışan ve tesiste büro ve teknik hizmetleri yürüten taşeron personeli işsiz kalma kabusu ile karşı karşıya kaldı. Bugün sabah saatlerinde işbaşı yapmak üzere Aliağa'daki tesise gelen bazı işçiler, personel giriş kartlarının iptal edildiğini fark etti ve mesaiye başlayamadıklarından ötürü şoka uğradı. Star Rafinerisi'nde söz konusu hizmetleri üstlenen taşeron firmanın cemaate yakın olduğunu ve 15 Temmuz'unda ardından iflasın eşiğine geldiğini aktaran mağdur işçilerin bazıları ise Cumartesi gününden bu yana tesislere girişlerinin yasaklandığını açıkladı. Toplamda 700 kadar işçinin çalıştığı sanayi tesisinde taşeron şirketin kapanacağı yönündeki söylentilerin artması üzerine zorlu günler geçirdiklerini belirten işçiler, yaşanacak olası tasfiye nedeniyle sosyal hakları ve tazminatlarını alamayacaklarını dile getirdi.

15 YÖNETİCİ FETÖ'YE DESTEK OLDUKLARI GEREKÇESİYLE TUTUKLANMIŞTI

İzmir’de 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Petkim Petrokimya Holding AŞ’nin (PETKİM) Aliağa’daki yerleşkesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra aralarında eski Genel Müdür Sadettin Korkut’unda bulunduğu adliyeye sevk edilen 25 kişiden 13’ü geçtiğimiz hafta Salı günü tutuklanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.