Dolar 32,2880
%-0.6
Euro 34,6841
%-0.35
Altın 2.408,070
%-0.6
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki bu fırında pide de ücretsiz

İzmir'deki bu fırında pide de ücretsiz

İZMİR'in Tire İlçesi'nde Ramazan ayı nedeniyle 'askıda ekmek' uygulaması başlatan bir fırın, Ramazan pidesini de şehit yakınları, gazi ve ihtiyaç sahibi aileleler için ücretsiz dağıtmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 01.07.2015 - 10:07
İZMİR- Tire'de ekmek fırını işleten Semih Arslan ve Gökhan Kazancı, hem Türk kültüründe yer alan ancak unutulmaya yüz tutmuş 'askıda ekmek' uygulamasını yaşattı hem de Ramazan'da özel olarak hazırlanan pideleri ihtiyaç sahipleri için ücretsiz dağıtmaya başladı. İstasyon Caddesi üzerinde Ekmek Teknesi adıyla işlettikleri fırınlarında farklı bir yardım kampanyası düzenlemek istediklerini belirten Semih Arslan, 'askıda ekmek' uygulaması ile yetinmeyip şehit yakınları, gaziler ve ihtiyaç sahipleri aileler için ücretsiz pide dağıtmaya başladıklarını söyledi. 

Günümüzde paylaşım ve yardımlaşma gibi toplumsal reflekslerde gerileme olduğunu belirten Arslan, "Osmanlı döneminde ‘askıda ekmek' gibi güzel uygulamalar vardı. Biz de bu güzel yardımlaşma kültürünü yeniden canlandırmak istedik. Yardım etmek isteyenler ücretini ödedikleri ekmeği askıya asarak ihtiyaç sahiplerine destek veriyor. Ramazan ayı güzellikler ayı bu uygulama sayesinde birçok ihtiyaç sahibine ulaştık. Biz de onlara katkı sağlamak için pidelerini ücret almadan verdik. Birçok insanın hayırlara vesile olmasında bir köprü vazifesi gördük. Tek sıkıntımız bu uygulamanın sadece Ramazan ayı boyunca devam etmesi. Biz Ekmek Teknesi işletmesi olarak bu güzel dayanışmanın bütün bir yıl boyunca devam etmesini istiyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.