Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yol inşaatında feci kaza: 4 işçi öldü

İzmir'de yol inşaatında feci kaza: 4 işçi öldü

İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere bölgesinde yapımı süren viyadük inşaatında beton dökümü sırasında iskelenin ve kalıbın çökmesi sonuca demir ve betonların altında kalan 4 işçi de hayatını kaybetti. İzmir'i sarsan facia

  • Ege Postası
  • 05.08.2015 - 09:30
İzmir- Çanakkale Otoyolu Koyundere mevkiinde yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılması sonucu 4 işçi yaşamını yitirirken, 7 işçi de yaralandı.

Kazanın ardından kurtarma ekipleri ve çok sayıda ambulans sevk edilirken, enkaz altında kalan işçileri kurtarmak için yoğun bir mesai başladı.

AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS ve AKUT ekipleri işçileri kurtarmak için çalışırken kara haberler de art arda geldi. Gece yarısına kadar süren çalışmalar sonunda enkaz altında 4 işçinin cesedi çıkarıldı.


Korkunç kazada 41 yaşındaki İbrahim Yurt, 40 yaşındaki Mehmet Reşit Işık, 42 yaşındaki Hakan Bilmez ve 22 yaşındaki Sefer Aslan yaşamını yitirdi.


VALİ TOPRAK OLAY YERİNDE


Çalışmalar sürerken olay yerine gelen İzmir Valisi Mustafa Toprak yetkililerden bilgi aldı. Şırnak’ta PKK’nın yola döşediği mayın saldırısında şehit olan er Abdülkadir Pektaş’ın cenazesini İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda karşıladıktan sonra olay yerine gelen Vali Toprak, “Çok acı bir olay. Yaşanmasını istemediğimiz bir olay. Oluş tarzı bakımından elim bir olay. Ölüm bir sebep. Kusur varsa araştırılıyor. Adli soruşturma olayın gerçekleştiği andan itibaren davam ediyor. Bununla birlikte iş güvenliği uzmanları harekete geçmiş durumda. Bir eksiklik var mı bakılıyor. Tabi ki üzgünüz, 3 işçimiz hayatını kaybetti, 1 kardeşimiz enkaz altında beline kadar çıkarıldı ve ölü olduğu anlaşılıyor. Bütün birimlerimiz burada çalışmalarını sürdürüyor. Şuan da olayın önemli kısmı 4 işçimizin hayatını kaybetmiş olması. Allahtan rahmet diliyoruz, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu tür olaylardan ders çıkarmamız gerekiyor. Tedbirleri gözden geçirmek gerekiyor, 8 tanesi yapılmış, 9’uncusunda kaza meydana geliyor" dedi.

"İHANET ŞEBEKELERİNİN AKILLARINI BAŞLARINA ALMALARI GEREKİYOR" 

Son günlerde artan terör olaylarına da değinen ve şehit er Abdülkadir Pektaş’ın cenazesini karşılamaktan geldiğini belirten Vali Mustafa Toprak, "Şırnak'ta ihanet ve hain saldırı sonucu şehit olan askerimiz er Abdülkadir Pektaş'ın cenazesini havalimanında karşıladık. Halkın güvenliğini temin etmeye çalışan, oradaki vatandaşlarımızın yaşamlarını sürdürmelerini sağlayan vatan evlatlarına yönelik gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehitlerimiz oldu. Bu ülkede bir ve beraber yaşamak için bir araya gelmiş halkımıza ihanet etmek suretiyle, tamamen kandan beslenenlerin ortaya koymuş olduğu sevgisizliğin ve bir takım yerlere güdüm olan hainlerin düzenlediği saldırılarda şehit verdik. Ailesiyle havalimanında konuştuk. Bu kandan beslenen hainlerin saldırılarının ne zaman biteceğini sordular. Tüm bu hainliklerin içinde olan ve bu ihanet şebekelerine destek olanların bir an önce akıllarını başlarına almaları gerekiyor. Ülkemiz 78 milyon vatandaşımızla birlikte bunları yok edecek güce sahiptir" dedi.

İŞÇİLERDEN TEPKİ
Olay yerine başka şantiyelerden gelen işçiler ise müteahhit firmaya tepki göstererek, iskelenin çelik aksamındaki cıvatalarının eksik olduğunu, bu yüzden beton dökülürken ağırlığı taşıyamadığını ileri sürdü. Bu işçilerle, şantiye görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Araya giren polis tartışmayı yatıştırdı.

Viyadük ayaklarında yaşanan kaza yerine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyeri Güvenliği ekipleri ve Emniyet'in olay yeri incleme ekipleri inceleme ve ölçümler yaptı.

Çevre sakinleri ise enkaz altındaki işçileri arama kurtarma faaliyetlerini izlemek için olay yerine akın etti. Polis sık sık, viyadüklerin altının güvenli olmadığı uyarısı yaptı.



OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR














 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.