Dolar 32,3433
%-0.05
Euro 34,9102
%0.34
Altın 2.399,520
%0.11
Bist-100 10.186,00
%-0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de tarihi musluk rezaleti

İzmir'de tarihi musluk rezaleti

Son aylarda meydana gelen hırsızlık olayları sonrasında defalarca muslukları çalınan kentin simgesi Tarihi Saat Kulesi İzmirliyi yine susuz bıraktı. Kentin merkezinde yer alan tarihi yapı bir kez daha sahipsizliğine terk edilirken, geride kalan manzara nedeniyle gemilerle kenti ziyarete gelen ve gezmek için Konak Meydanı’nı tercih eden yabancı turistlere de rezil olduk.

  • Ege Postası
  • 20.08.2014 - 11:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in simgesi haline gelen Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi kentteki kötü niyetli şahısların ve hırsıların hedefi olmaya devam ediyor. Daha önceden de defalarca muslukları çalınan ve duvarları tahrip edilen kentin tarihi değere sahip yapısı yine aynı kaderle karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz ay yaşanan hırsızlık vakası sonucu yenilenen muslukların bazıları son bir yılda dördüncü kez çalındı, geri kalanları ise susuzluktan kurudu.



TURİSTLER DE SUSUZ KALDI
“Ege’nin incisi” İzmir’in simgesi haline gelen Tarihi Saat Kulesi yine susuz kaldı. Saat kulesinin altında bulunan musluklar bir kez daha binlerce İzmirlinin gözü önünde ortadan kayboldu. İzmir’in göbeği Konak Meydanı’nda yaşanan manzara görenleri hayrete düşürürken, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin önünde fotoğraf çektirmek için birbirleri ile yarıştığı saat kulesi bir kez daha kentin utanç vesikası oldu. Tarihi meydanın geldiği hali de gözler önüne seren Saat Kulesi’nin son görüntüsü gemilerle kenti ziyarete gelen yabancı turistlerin de susuz kalmasına yol açarken, ziyaret için Konak Meydanı’nı tercih eden misafirler de yaşanan manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

BİNLERCE İZMİRLİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE
Yerli yabancı birçok turistin uğrak noktası haline gelen ve kentin en önemli ziyaret merkezlerinden biri olan Konak Meydanı’ndaki Tarihi Saat Kulesi’nin muslukları hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz ay içerisinde de çalınmış ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bakıma alınarak yerine yenileri takılmıştı. Yaşanan son hırsızlık vakası sonucu Saat Kulesi’nin altındaki muslukların bir kısmı yerlerinden sökülerek çalınırken, geride ise İzmir’e yakışmayan manzaralar kaldı. Kentin en merkez noktasında ortaya çıkan bu durum, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün gözü önünde ve günde on binlerce İzmirli vatandaşın geçtiği yerde yaşanan denetim eksikliği ve güvenlik zafiyetini de gözler önüne serdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.