Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de spor günlüğü

İzmir'de spor günlüğü

İzmir ekiplerinin son dakika durumları

  • Ege Postası
  • 24.08.2014 - 15:03
GÖZTEPE TEKNİK DİREKTÖRÜ KAYA: "HAZIRIZ"
 
İKİNCİ Lig Kırmızı Grup'taki ilk maçıda pazar günü Gölbaşıspor'la oynayacak olan Göztepe'nin teknik direktörü Suat Kaya, "Hazırız" mesajı verdi.

Altınordu ile 1-1 biten son özel maçta takımının iyi bir görüntü sergilediğini söyleyen Suat Kaya, özellikle ikinci yarıdaki futbolun istediği düzeyde olduğunu belirtirken iddialı konuştu. 1-1'lik sonucun önemli olmadığına vurgu yapan Suat Kaya, "Göztepe sezona hazır. Güçlü ve dinamik bir yapıdayız. Gölbaşı mücadelesinde Göztepe fırtınası başlayacak" cümlelerini kullandı.

Oynadığı 8 özel maçta 4 galibiyet 2 beraberlik ve 2 de yenilgi alan sarı kırmzılılar rakip ağları 13 kez sarsarken kalesinde 6 gol gördü. Göztepe'de Cihan Yılmaz ve Enes Kubat attıkları 3'er golle hazırlık döneminin en skorer oyuncuları oldu. Özel maçlarda Samed ve Tahir 2'şer, Fethi, Ertuğrul ile Ali Akburç 1'er gol attı. Göztepe'nin yeni golcüleri Mustafa Tiryaki ve Timur Kosovalı ise henüz siftah yapamadı. Suat Kaya, iki oyuncu için, "Hazırlık maçlarında golle tanışamamaları hiç önemli değil, onlar da ligde atarlar" yorumunu yaptı.

MATTEUS VAZGEÇİLMEZ OLDU

Göztepe'nin İsviçre'nin Köniz takımından transfer ettiği orta sahaya oyuncusu Matteus Şenkal, teknik direktör Suat Kaya'nın vazgeçilmezi oldu. Antrenmanlarda ve maçlardaki hırslı görüntüsüyle dikkat çeken 24 yaşındaki futbolcu 8 hazırlık karşılaşmasının tamamında oynadı. Sadece Kızılcahamam'daki Gostaresh Foolad maçında oyuna sonradan giren Matteus, İran U21, Kolkheti Poti, Hacattepe, Ankaraspor, Boluspor, Somaspor ve Altınordu müsabakalarında ilk on birde şans buldu. Kaya, Matteus için, "Bu sezon benim en önemli kozum olacak" ifadesini kullandı.



KARŞIYAKA'DAN VASAT FUTBOL
 
KARŞIYAKA yeni sezon öncesi oynadığı hazırlık maçlarında vasatı aşamadı. Erzurum kampında ligdeki rakiplerinden Alanyaspor'la 1-1 berabere kalan Karşıyaka, Bucaspor'u 2-0 yendi, Samsunspor'a tek golle yenildi. İzmir'deki Menemen Belediyespor karşılaşması rakip takım 1-0 öndeyken ilk yarı bitmeden futbolcuların kavgası nedeniyle yarıda kaldı. U21 takımını 5-0 yenerek moral bulan yeşil kırmızılılar son sınavda ise Turgutluspor'la 3-3 berabere kaldı.

ALTAY'IN YENİ KAPTANI EMRAH

ALTAY'da üçüncü sezonunu geçirmeye hazırlanan orta saha oyuncusu Emrah Kaya, siyah-beyazlı takımın yeni kaptanı olurken, tecrübeli sol bek Serkan Silan'ın ikinci kaptanlığa getirildiği bildirildi.

Teknik direktör Mesut Toros'un ilk etapta yaşı gereği Ofspor'dan bu sezon transfer edilen Serkan'a kaptanlık önerdiği ancak 31 yaşındaki futbolcunun "Pazubant Emrah'ın hakkı" diyerek arkadaşına jest yaptığı öğrenildi.

28 yaşındaki Emrah'ın yeterince deneyimli olduğunu ifade eden Profesyonel Şube Sorumlusu Hakan Ceylan, "Emrah hem saha içinde hem de saha dışında örnek davranışlarıyla bizim de aklımızdaki isimdi. Liderlik özelliğine inanıyoruz. Sorumluluğunu başarıyla üstleneceğini biliyoruz. Karakterli oyunculardan kurulu bir ekip yarattığımız için takım içinde huzursuzluk yaşanacağını düşünmüyoruz" dedi.

PTT 1'inci Lig'de sezonun ilk haftasında 31 Ağustos Pazar günü Yeni Buca Stadı'nda Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak yeşil kırmızılı ekip, yarından itiraren bu maçın hazırlıklarına başlayacak. Sezon öncesi 11 futbolcuyu kadroda tutarak 14 yeni takviye gerçekleştiren Karşıyaka'da yenilerden Mustafa Aşan, Cenk ve Mehmet Ayaz'a bu hafta peşinatları ödenerek lisansları çıkarılacak. U21'le oynanan özel maçta belinden sakatlanan Yenal, takımla antrenmanlara başladı.



BUCASPOR IŞIK SAÇTI
 
PTT 1'inci Ligi'nin başlamasına günler kala Altay'la oynadığı hazırlık karşılaşmasını eksik kadrosuna rağmen 3-1 kazanan Bucaspor'da teknik direktör Sait Karafırtınalar, umut dolu açıklamalar yaptı.

Mücadelede Jebrin, Erkan, Emin ve Zafer gibi önemli silahlarını oynatmayan genç teknik adam, takımının sergilediği performanstan memnun kaldığını dile getirdi, "Zorlu maraton öncesi ışık saçtık. Tam kadroyla mücadele ettiğimizi düşünürsek ligde önemli konuma geliriz" dedi.

Altay karşısında kanatları etkili kullandıklarını belirten Sait Karafırtınalar, "Bu maçta orta sahamızın ne kadar güçlü olduğunu gördüm. Bu bölgeye Jebrin, Erkan, Emin ve Zafer de gelecek. Alternatifi bol bir ekip kurduk. Altınordu maçında daha hazır bir görüntü ortaya koyacağız" dedi. 

Almanya Amatör Lig takımlarından Erlinghausen'dan transfer ettikleri genç Bilal'in de gol attığına sevindiğini anlatan Karafırtınalar, "19 yaşındaki Bilal iyi çalışırsa, Türk futbolu önemli bir yıldız kazanır" yorumunu yaptı.

AZERİ STOPER GÜNDEMDE

Stoper arayışını sürdüren Bucaspor, gözünü Azerbaycan'a çevirdi. Şimdiye kadar temasa geçtiği yerli isimlerden sonuç alamayan sarı lacivertli takım, FK Bakü takımının genç savunma oyuncusu Shahriyar Aliyev'le görüşmelere başladı. Yönetimin 22 yaşındaki Aliyev'i İzmir'e davet edildiği öğrenildi. Sait Karafırtınalar da 12 defa ülkesinin U-21 Takımı'nda oynayan futbolcuyla ilgilendiklerini doğruladı.

ALTINORDU'DA 1 NUMARA İÇİN 2 ADAY
 
LİG haftasına girilmesine rağmen kaleci arayışısını sürdüren Altınordu yönetimi, listesindeki iki isimden biriyle anlaşıp sorunu çözmeyi hedefliyor. 

Kırmızı lacivertli yönetim, hafta başında, transferi uzun süredir gündemde olan Gençlerbirliği'nin file bekçisi Ferhat Kaplan ile masaya oturacak. Ferhat'la anlaşma sağlanamaması halinde, B planı olarak Çaykur Rizesporlu Necati Yılmaz'la görüşülecek.

Daha önce eski kulübü Karşıyaka'nın transfer teklifinde bulunduğu tecrübeli file bekçisi, Bicik'in arkasında yedek beklememek için Karşıyaka'nın önerisini kabul etmemişti. Birinci kaleci olacağı bir kulüple anlaşmak isteyen Necati'nin Altınordu'nun teklifine sıcak bakabileceği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.