Dolar 32,5682
%0.07
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.433,330
%0.13
Bist-100 9.703,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak Stadı'nın kapatılması kararına sert tepki

Alsancak Stadı'nın kapatılması kararına sert tepki

İZVAK önderliğinde toplanan kulüp başkanları, Alsancak Stadı’nın kapatılması kararının gözden geçirilmesi için Vali Mustafa Toprak’tan randevu istedi

  • Ege Postası
  • 23.08.2014 - 09:51
İZMİR - Tarihi Alsancak  Stadı’nın İl Güvenlik Kurulu kararıyla depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından yaşanan kaos sürerken, İzmir kulüp temsilcileri yaşanan krizi çözmek amacıyla Tuğrul Yemişçi başkanlığındaki İZVAK yönetimiyle biraraya geldi.   Altay Başkanı Aslan Savaşan, Altay 2. Başkanı Mustafa İduğ,  Göztepe 2.Başkanı Fatih Dalan, Altınordu A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge’nin hazır bulunduğu toplantıya, şehir dışında olan Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz de telefonla katıldı.
Kulüp temsilcileri, İzmir kulüplerinin şampiyonluğa oynayacak kadrolar kurduğunu, ligin başlamasına bir hafta kala alınan stat kapatma kararıyla hem maddi, hem manevi olarak  büyük yara aldıklarını dile getirdi. Altay Başkanı Aslan Savaşan,  kulüp olarak inanılmaz bir mağduriyetin söz konusu olduğunu belirterek, “Henüz bize bir karar ulaşmadı. Ama TFF yetkilileri yeni sezonda hangi statta oynayacağımızı soruyor. Biz de yazılı kararımızı Alsancak Stadı olarak bugün resmi yollardan gönderdik. Çünkü bize kapatılma kararı henüz gelmedi. İzmir takımları çok önemli yatırımlar yaptı. Süper Lig’e takım çıkarma şansımız var. PTT 1.Lig için Göztepe ve Altay da iddialı. Ancvak seyirci ve saha avantajımız elimizden alınarak gücümüzün yüzde ellisi elemizden alınıyor. İZVAK çatısı altında tek yumruk olarak Alsancak Stadı’nı acilen yeniden futbola kazandırmalıyız” dedi.

Tüm başkanların ortak kararı ve imzasıyla şehrin en yetkili mülki amiri İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan acilen bir toplantı yapılması için randevu istenirken, Başkan Tuğrul Yemişçi,  “Sorunu çözmek için hep birlikte hareket ederek,  en kısa zamanda yol almamız gerekiyor. İZVAK olarak tüm konsantrasyonumuz Alsancak Stadı’nın yeniden futbola kazandırılmasıdır. Öncelikle sorunun çözümü için valimiz ile detaylı bir konuşma yapmamız gerek. Daha sonra atılacak adımlar gündeme gelir” ifadesini kullandı.

İzmir kulüp başkanları ve yöneticilerinin ortak imzasıyla İzmir Valiliği’ne yazılan metin şöyle:

“Alsancak Stadı’nın deprem yönetmeliğine göre kapatılmasıyla ortaya çıkan kaos, bu statta maçlarını oynayacak Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka Kulüplerini yeni sezon öncesi son derece zor durumda bırakmıştır.
Konunun ve çözüm önerilerinin konuşulacağı bir toplantının, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, İzmir Gücü Spor Vakfı ve ilgili kulübü başkanlarının katılımlarıyla önderliğinizde acilen yapılmasını talep etmekteyiz. Toplantıyla ilgili randevu vermenizi arz ederiz.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.