Dolar 32,1993
%-0.01
Euro 34,9803
%-0.08
Altın 2.503,090
%0.1
Bist-100 10.711,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de soğuk havanın ardından kar yağışı başladı

İzmir'de soğuk havanın ardından kar yağışı başladı

İZMİR'de günlerdir süren soğuk havanın ardından akşam saatlerinde yoğun kar yağışı başladı. Kent merkezinde de etkili olan kar yağışının, gece boyunca belli aralıklarla sürebileceği, ancak yarın sabahtan itibaren sıcaklıkların 9 dereceye kadar çıkacağı belirtildi. Soğuk havanın ardından kar yağışı başladı

  • Ege Postası
  • 26.01.2016 - 20:11
İZMİR - Geçen hafta ortasından itibaren, kışın en soğuk günlerini yaşayan kentte, akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışın, kar şeklinde ve yoğun olarak yağması, İzmirliler'i şaşırttı.

Kar, kent merkezinde de zaman zaman şiddettini arttırarak sürdü. Yağışların belli aralıklarla, sıfırın altında 1 derece sıcaklığın olacağı gece boyunca da sürebileceği açıklandı. 

"SOĞUK HAVA İZMİR'İ TERKEDİYOR" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



Yarın sabah saatlerinden itibaren kar yağışı, yerini daha sıcak bir havaya bırakacak. İzmirliler, günlerdir yaşadıkları soğuk havadan sonra biraz daha sıcak bir havaya kavuşma imkanını da elde etmiş olacak. Önümüzdeki birkaç günde sıcaklıkların 9 derece civarında seyredeceği açıklandı. (DHA)



Dikili, Foça ve Bergama'yı kar beyaza bürüdü 

İZMİR Dikili, Bergama ve Foça ilçelerinde öğlen saatlerinde başlayan ve iki saat aralıksız yağan kar, her tarafın beyaz örtüyle kaplanmasına neden oldu.

Dikili'de bugün saat 15.00 sıralarında başlayan ve etkisini zaman zaman arttıran kar yağışı, ilçedeki binaların çatıları, otomobillerin üzerleri ve parkların karla kaplanmasına neden oldu. Kar kalındığı yüksek kesimlerde yaklaşık 20 santimetreyi buldu. Belediyenin aldığı önlemler nedeniyle yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Kar en çok çocukları sevindirdi. Okullarında tatilde olmasını fırsat bilen çocuklar, kendilerini sokağa atıp, gün boyu kartopu oynadı, kardan adam yaptı. Çocuklara bazı ebeveynlerinde eşlik ettiği görüldü.

Aynı saatlerde başlayan kar yağışı, Bergama'da da etkili oldu. Bergama'da özellikle Madra Dağı eteklerindeki kırsal mahallerde yolların yavaş yavaş karla kapanmaya başlaması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait üç ekip kar küreme ve tuzlama araçlarıyla üç ayrı koldan bölgeye gönderildi.

Foça’da havanın rüzgarsız oluşu, kısa sürede çevrenin beyaza bürünmesi, doyumsuz manzaralar yarattı. Demokrasi Meydanı, sahil kesimi, tarihi surların bulunduğu bölge, ilçenin simgeleri balıkçı, Kybele ve Fok heykelleri önünde fotoğraf çektirenlerle doldu. Özçekim yapanların yanı sıra kar topu oynayanlar, çoluk çocuk kardan adam yapanlar oldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.