Dolar 32,3430
%-0.05
Euro 34,7911
%0
Altın 2.389,730
%-0.3
Bist-100 10.229,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de işten çıkarılan 4 işçiden eylem

İzmir'de işten çıkarılan 4 işçiden eylem

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde, profil üretimi üzerine faaliyet gösteren bir fabrikada çalışırken işten çıkarılan dört işçi, işyeri önünde eyleme başladı. Fabrikada mesailer aralıksız sürerken; vardiya değişimlerinde arkadaşlarının yanına giden diğer işçiler, destek veriyor.

  • Ege Postası
  • 05.10.2015 - 17:46
Aliağa Nemrut Sanayi Bölgesi'ndeki Kocaer Haddecilik firmasında çalışan dört işçi, iddiaya göre, çay saati izinlerinin düşürülmek istenmesine tepki gösterince işten çıkarıldı. Bunun üzerine dört işçi fabrika önünde eyleme başladı. Fabrikada mesailer aralıksız sürerken; vardiya değişimlerinde arkadaşlarının yanına giden diğer işçiler, kendilerine destek veriyor.

İşten çıkarılanlardan Yücel Memiş, "Biz dışarıda, arkadaşlarımız içeride bekleyiş içerisindeyiz şimdilik. Herhangi bir sendikaya bağlantımız yoktur. Bu tamamıyla bir işçi hareketidir. Kendi komitelerimizi kurduk. Fabrika içerisindeki her bölümden arkadaşlarla bir araya gelerek ortak sorunlarımızı belirledik" dedi.

İşten çıkarılan işçilerden Ali Akpınar da, "Bizim kişisel hiçbir sorunumuz olmadı. Tamamen işçilerin hakları ile ilgili çalışmalarda bulunduk. Bu birliği hazmedemediler. Daha öncesinde hiçbir uyarı yapılmadı. Hatta bize bundan sonra işçi çıkarımı olmayacağına dair söz verildi. Fabrikadaki bu bakım duruşu da birliğimizi dağıtma amaçlı, kasıtlı olarak yapılan bir duruştur. İçerideki arkadaşlarımızın üç talebi var. Birincisi atılanların geri alınması. İkincisi bundan sonra bu eylemlerden kaynaklı hiç kimse çıkartılmasın. Üçüncüsü de bundan sonra her iki fabrikada da işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan bir disiplin kurulu kurulsun, işten atmalar işçiye de sorulsun" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.