Dolar 32,2703
%0.03
Euro 35,0695
%0.25
Altın 2.451,950
%0.23
Bist-100 10.159,00
%-0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de demokrasi nöbetinin altıncı günü

İzmir'de demokrasi nöbetinin altıncı günü

İzmir'de, bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından Konak Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar saatlerce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydana görüntülü olarak canlı bağlanmasını bekledi ancak Erdoğan’ın canlı bağlantısı iptal edildi. Konak Meydanı'nı dolduran binlerce İzmirli

  • Ege Postası
  • 21.07.2016 - 09:10

TSK içindeki bir grup askerin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından İzmir'de Konak Meydanı'nda tutulan ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir milletvekilleri ile çok sayıda partilinin de katıldığı ‘Demokrasi Nöbeti’ en yoğun gününü geçirdi. Meydanlara gelen binlerce vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alana bağlanmasını coşkuyla bekledi.

Ellerindeki bayraklarla demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar “Feto papucu yarım, tank yolla kovalayalım”, Zalime merhamet, mazluma zülümdür”, “Okçu Tepesi’nden ya emir gelene ya da kefen giyene kadar nöbetteyiz reis” pankartları açarken, sık sık “İdam isteriz idam” sloganları attı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MGK toplantısı kararlarını açıkladıktan sonra görüntülü olarak Türkiye’nin farklı illerindeki meydanlara canlı bağlanırken, İzmirliler de sıranın kendilerine gelmesini heyecanla bekliyor.

BAĞLANTI İPTAL EDİLDİ

İzmir'de, TSK içindeki bir grup askerin darbe girişimini protesto etmek amacıyla bir araya gelen yaklaşık 20 bin kişinin heyecanla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısı iptal edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferansla önce Şanlıurfa’ya bağlandı. Şanlıurfa bağlantısını dinleyen İzmirliler, Erdoğan’ın, “Anayasanın amir hükmü gereğince, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk ordusunun şu anda başkomutanı olarak ben de ordumuzun başındayım. Ordumuz bu millete efendi olmaya değil, bu milletin hizmetinde olmaya, huzurunu sağlamaya devam edecektir” sözü büyük coşkuya neden oldu. 

Ardından AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, sahneye gelerek teknik sorunlar nedeniyle İzmirle bağlantının kurulamayacağını açıkladı. Delican, “Cumhurbaşkanımızın İstanbul ve İzmir bağlantısı bağlantıdaki sorun nedeniyle iptal edildi” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan idam talebinde bulunan meydandaki vatandaşlar Fethullah Gülen’in maketini idam etti. Meydandaki bekleyiş bağlantının kurulmamasına rağmen devam ediyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.