Dolar 32,4718
%-0.03
Euro 34,8523
%0.13
Altın 2.419,700
%-0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir MMO'da seçim var

İzmir MMO'da seçim var

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nde bu haftasonu Genel Kurul ve seçim var. Tepekule Kongre Merkezi'nde 16-17 Ocak'ta yapılacak 28. Genel Kurul'da mevcut yönetimi oluşturan Çağdaş Demokrat Makine Mühendisleri, tek aday liste olarak yine yönetime talip oldu.

  • Ege Postası
  • 13.01.2016 - 13:13
Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Güniz Gacaner Ermin, yeniden yönetime talip olduğu Çağdaş Demokrat Makine Mühendisleri yönetim kurulu adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Ermin yaptığı adaylık açılmasında “Çağdaşlığın ve demokratlığın bir tehdit unsuru olarak görüldüğü ve bu kavramların hayattaki yansımalarına ısrarla sahip çıkılmasının gerektiği şu günlerde, şubemizi üyelerimizle birlikte yönetmeye bir kez daha talibiz" dedi.

Yönetimde oldukları iki yıllık süreçte şube üye sayısının 800'e yakın yeni kayıtla 10 bini bulduğunu belirten Ermin, Şube eğitimlerine 17 bin 218 kişinin katıldığını, 7 kongre, sempozyum ve konferans düzenlediklerini söyledi. İzmir'de binlerce asansörün periyodik kontrol ve tescil işlemleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Ermin, gelecek dönemde her zamankinden daha zorlu ve yorucu bir sürecin kendilerini beklediğini söyledi. Ermin “Siyasi iktidarın, Kanun Hükmünde Kararnameler ile merkezi ve totaliter bir devlet yapısını inşa ederken, her türlü planlama ve rantsal tasarruf yetkisini kendinde toplamakta, meslek odalarını da üyelerinden kopararak birer tabela örgütüne dönüştürmeye çalışmaktadır. Bunun son örneğini, geçtiğimiz senenin başında gündeme gelen ve TMMOB Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı çalışmasında gördük. Mevcut siyasi tablodan hareketle yeni dönemde de özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik bir Türkiye mücadelesinin geliştirilmesinde biz mühendislere, emekten ve halktan yana olan diğer demokrasi güçleriyle yan yana saf tutma sorumluluğumuzu aklımızdan çıkarmayacağız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.