Dolar 32,4516
%0.22
Euro 34,8310
%0.71
Altın 2.424,180
%1.85
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi'ne bir rektör adayı daha

Ege Üniversitesi'ne bir rektör adayı daha

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı, Ege Üniversitesi'nin gelecek dönem rektörlük seçimleri için aday olduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 13.01.2016 - 13:12
Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevinde ikinci dönemini doldurduğu için Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın aday olamaması nedeniyle bugüne kadar Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı'nın ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı da adaylığını açıkladı. Prof Dr. Yağdı, “Öğrencisi olarak 1983 yılında ayak bastığım, uzmanlık öğrencisi olarak cerrahi yaşantıma başladığım, öğretim üyesi olma ve idarecilik yapma şerefine ulaştığım, pek çok hayalimi gerçekleştirdiğim yuvam Ege Üniversitesine borcumu ödeyebilmek, güzel insanlarına hizmet edebilmek, bulunduğu noktadan daha ileri taşımak, bu büyük çınarın gövdesini ve gölgesini sevgiyle daha da büyütmek, bilimin ışığında birlikte yürümek için rektör aday adayıyım" dedi.



Prof. Dr. Yağdı, “İzmir'imizin öncü markası olan Ege Üniversitesi ekolünü bilimsel ve sosyal alanda daha görünür hale getirmek, akademik ve idari personel ile öğrencilerin birbirlerine rağmen değil beraber yaşadıkları bir üniversite oluşturmak, estetik değerlerin ve fonksiyonelliğin öne çıkarıldığı, sosyal imkanları, yeşil alanları ve spor tesisleri ile cazibe merkezi olan bir kampüs ortamında bilim üretmek için hep birlikte çalışmamız gerektiğini biliyor, heyecanıma ortak olan tüm Egelilerin desteğini bekliyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.