Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir'in tramvayı AK Parti'nin beyannamesinde

İzmir Büyükşehir'in tramvayı AK Parti'nin beyannamesinde

İZMİR'de Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıl önce ihalesini yaptığı, kazanan firmanın şantiyesini kurup alt yapı çalışmalarına başladığı tramvay projesinin, AK Parti'nin dün (çarşamba) açıklanan seçim beyannamesine girmesi kent siyasetinde şaşkınlık yarattı. AK Parti'nin il yöneticileri ve İzmir milletvekilleri de projenin hangi amaçla neden beyannameye yazıldığını açıklayamadı. İzmir Büyükşehir'in tramvayı

  • Ege Postası
  • 16.04.2015 - 17:19
İZMİR - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün (çarşamba) açıkladığı seçim beyannamesinin 'projeler' bölümünde 'İzmir'de Konak ve Karşıyaka'ya tramvay projelerinin tamamlanacağı' ifadesi, kent siyasetinde şaşkınlık yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, yerel seçim vaadi olan Üçkuyular- Halkapınar ve Karşıyaka- Bostanlı tramvaylarının ihalesini yaptı, 165 Milyon Euro'luk dış kredi anlaşması imzadı. ihaleyi kazanan Gülermak firması her iki hatta da şantiyelerini kurdu, Karşıyaka'da alt yapı çalışmalarına başladı. İzmir'de bu gelişmeler yaşanırken tramvay projelerinin tamamlanacağı sözünün Başbakan Anmet Davutoğlu'nun açıkladığı AK Parti'nin genel seçim beyannamesinde yer alması şaşkınlık yarattı. Her iki partinin il başkanları ve milletvekilleri ile Büyükşehir Belediyesi, CHP'li belediyenin yapımına devam ettiği projenin AK Parti'nin seçim beyannamesine nasıl girdiğini açıklamayamadı. 



Büyükşehir Belediyesi daha önce Metro'nun bundan sonraki etaplarının yapımı için başvurmuş ama, Ankara, İstanbul'un metro projelerini üstlenen hütümetten olumlu yanıt alamamıştı. 



SEÇİM BEYANNAMESİNDE İZMİR TRAMVAYI

AK Parti'nin seçim beyannamesinde İzmir tramvayının tamamlanacağı şu sözlerle ifade edildi: 


"Başta İstanbul olmak üzere raylı sistem yatırımlarına hızla devam edeceğiz. Ankara'da Tandoğan-Keçiören, AKM- Gar-Kızılay, İstanbul'da Levent-Hisarüstü, Üsküdar-Ümraniye- Dudullu, Kartal-Kaynarca, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey, Bakırköy-Kirazlı, Kaynarca-Sabiha Gökçen, Marmaray Raylı Sistem Projelerini, İzmir'de ise Konak ve Karşıyaka Tramvay projelerini, Antalya havalimanı-EXPO, projelerini tamamlayacağız" ifadeleri yer aldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.