Dolar 32,3873
%0.09
Euro 34,7759
%-0.04
Altın 2.395,570
%-0.05
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Kitap Fuarı'nda yer tepkisi

İzmir Kitap Fuarı'nda yer tepkisi

İzmir'de 18-26 Nisan tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açacak TÜYAP'a Kitap Fuarı'nda demokratik kitle örgütlerine yer verilmediğini savunan bir grup tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2015 - 14:24
Önceki TÜYAP Kitap Fuarlarında demokratik kitle örgütlerine tanıtım amacıyla yer verildiğini dile getiren basın açıklamasını okuyan Halklararası Dayanışma Köprüsü Genel Sekreteri Nevcan Demir, “Ancak ne yazık ki bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarı TÜYAP A.Ş'ye 5 yıllığına kiraladığını öğrendik. Kamu yararına kullanılan bir alanın 5 yıllığına bir anonim şirkete kiraya verilmesi, toplumsal yararın gözardı edilmesi, yerel yönetimlerin önemli bir bölümü şirketlere devredilmesi anlamına gelmektedir. Bu durum kitap ve yayınevine ayrılan stantların birim fiyatlarını giderek yükseltilmesi, ekonomik gücü zayıf, politik, muhalif ama aydınlatmacı, devrimci sosyalist yayınevlerine kendilerine yer bulamaması anlamına gelecektir" dedi.

Geçen bir yıl içinde büyük salondaki imza yerleri bilim sanat kitle örgütleri holüne taşındığını ve alanın daraldığını dile getiren Demir, “Kar amacı gütmeyen kültür sanat kurumları, dernekler, demokratik kitle örgütlerinin stant istemi yer darlığı neden gösterilerek karşılık bulmadı. Bizler DÖK olarak bir kentin kültür ve edebiyat hayatında önemli yere sahip olan kitap fuarlarının ticari anlayışa kurban edilmesinin önüne geçilmesine, bunun yerel yönetimlerce kamusal bir sorumluluk olarak algılanmasını ve gereğini talep ediyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.