Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediyesi sinekle mücadeleye 11 milyon lira ayırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi sinekle mücadeleye 11 milyon lira ayırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 12 ay boyunca sürdürdüğü haşere mücadele çalışmalarına destek için ileri teknolojiye sahip 2 adet yeni ilaçlama makinesi aldı. Larva ilaçlamasında etkin olan yeni makineler, elektrostatik özellikleri sayesinde...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 10:09
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 12 ay boyunca sürdürdüğü haşere mücadele çalışmalarına destek için ileri teknolojiye sahip 2 adet yeni ilaçlama makinesi aldı. Larva ilaçlamasında etkin olan yeni makineler, elektrostatik özellikleri sayesinde sinekleri havada yakalayarak etkisiz hale getiriyor.

Haşere mücadele çalışmalarını sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca düzenli olarak sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilaçlamayı daha etkin yapabilmek amacıyla 2 yeni ilaçlama makinesini hizmete aldı. Büyükşehir, ileri teknolojiye sahip, daha geniş alanlarda etkili olacak, çok amaçlı ilaçlama makinelerini özellikle yerleşim alanlarının dışındaki yeşil alanlar, sulak alanlar ile kanallarda kullanacak.

Sinek ve sivrisineklere karşı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Haşere Mücadele Şefliği ekipleri tarafından İzmir metropol alanda 21 ilçede yürütülen mücadele kapsamında kullanılacak olan iki yeni makine, hem insektisit (uçkun ilacı), hem de larvasit (larva ilaçlaması) ilaçlaması yapabilecek. Mikrodozajlama özelliği sayesinde ilacın miktarını kendisi ayarlayan soğuk sisleme cihazları, elektrostatik özellikleri sayesinde de sinekleri havada yakalayarak etkisiz hale getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu iki yeni makinenin yanı sıra, larva ilaçlaması yapmak için 2 adet de tanker aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin biri acil durumlara müdahale etmek üzere olmak üzere toplam 18 ekip ve 180 kişiyle haşere mücadele çalışmalarını yürüttüğünü hatırlatan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Sezgin, sivrisinekle mücadelede en önemli faktörün sinek larva halindeyken ilaçlama yapmak olduğunu kaydetti. Sezgin, “Haşere ilaçlamalarımızda doğal dengeyi gözeterek, çevre ve insan sağlığına zararsız biyolojik ürünleri tercih ediyoruz. İlaçlama programımızı doğaya en az ilaç salacak şekilde, ağırlıklı olarak yani larva ilaçlaması yapıyoruz. Hizmete aldığımız iki adet çok amaçlı ilaçlama makinemizle haşere mücadele çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu yeni cihaz, başlıklı püskürtücüsünün yanısıra tabancasıyla da insanların girmekte zorlandığı alanları da verimli şekilde ilaçlamaya imkan verecek.” dedi.

    11 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki 21 ilçede gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmaları için yaklaşık 11 milyon TL bütçe ayırdı. Büyükşehir, 2013 yılı boyunca haşere mücadele çalışmalarında 15 ton larvasit, 13 ton insektisit (uçkun ilacı), yaklaşık 10 ton fare zehiri ile 1 ton kara sinek yemi kullanmayı planlıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte 2013 yılının başından bu yana vatandaşlardan gelen yaklaşık 3 bin 500 şikayeti değerlendiren Belediye, 2012 yılında da toplam 12 bin 253 şikayete yanıt vermişti. 2012’da ayrıca, 13 ton larvasit, 10 ton fare zehiri ile 12 ton insektisit, 1 ton kara sinek yemi kullanılmıştı.

    Kış ve bahar ayları için potansiyel üreme alanı olarak foseptik, PTT menholü, sulu bodrumlar, kanal kapakları ve ızgaralar, sivrisineklerin üreme ortamı oluşturabileceği alanları belirleyerek haritalandıran ekipler, kış aylarında sineklerin üreme alanları göz önüne alınarak kapalı ve sulak alanlarda larva mücadelesi yapıyor. Ekipler, yaz aylarında artan sıcaklarla birlikte ise haşere mücadele çalışmalarını açık alanlarda gerçekleştiriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.