Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İttifak meclis üyeliği seçimlerinde ne yapacak'

İttifak meclis üyeliği seçimlerinde ne yapacak'

MHP ve AK Parti arasında İzmir Büyükşehir ve 30 ilçede yapılan yerel seçim ittifakı, meclis üyelerinin belirlenmesinde yaşanmayacak. AK Parti kanadının isteğine karşın MHP İzmir İl Teşkilatı, partilerinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin ayrı meclis üyesi listesiyle seçime girme talimatına uyacaklarını belirtti. İl Başkanı Şahin, “Ayrı listelerle gireceğiz. Partimizin kararı baştan beri bu yöndeydi. Herhangi AK Parti ile görüşmüşüz de anlaşamamışız gibi bir durum söz konusu değil” diyerek tartışmalara son noktayı koydu. İttifakta meclis üyeliği seçimlerinde flaş karar

  • Ege Postası
  • 06.02.2019 - 15:56

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti ve MHP’nin İzmir’de de yaptığı Cumhur İttifakı kapsamında 5 ilçede MHP adayları AK Parti tarafından, 25 ilçede ise AK Parti7nin adayları MHP seçmenince desteklenecek. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayarak, AK Parti’nin büyükşehir adayı Nihat Zeybekçi’nin kazanması yönünde destek sunacak.

Cumhur ittifakının büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylıkları noktasındaki işbirliği meclis üye listelerinin belirlenmesinde gerçekleşmeyecek. AK Parti kanadı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, iki partinin (AK Parti ve MHP) ortak meclis üyesi listesi çıkarması gerektiğini geçtiğimiz günlerde de açıklamıştı.

Ancak MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve il yöneticileri, partilerinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin aday çıkarmama ve AK Parti’nin adaylarını destekleme yönünde yaptığı ilk açıklamada da partilerinin meclis üyelerinde ayrı listeyle seçime gireceğini açıklamıştı.

VEYSEL ŞAHİN: BAŞ BAŞA BAŞ DA ALLAH’A BAĞLIDIR

Bahçeli’nin bu yöndeki karar ve açıklamasının değişmediğini, dolayısıyla İzmir’de ilçe bazında yapılan işbirliğinin meclis üyeliklerinde olmayacağını açıklayan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, bu konuda AK Parti ile uzlaşılamadığı yönünde bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

VEYSEL ŞAHİN: AYRI LİSTELERLE GİRECEĞİZ

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir’de 30 ilçede ayrı meclis üyesi listesiyle seçime gireceklerini deklere ederek, bu kararın partilerinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasıyla da sabit olduğunu söyledi.

ŞAHİN: AK PARTİ İLE GÖRÜŞMÜŞÜZ DE ANLAŞAMAMIŞIZ GİBİ BİR DURUM SOZKONUSU DEĞİL

Veysel Şahin, genel merkezlerinin ve genel başkanları Bahçeli’nin kararına ve talimatına uyacaklarını kaydederek, tartışmalara son noktayı koydu.

GENEL BAŞKANIMIZIN TALİMATINA UYACAĞIZ

MHP İl Başkanı Şahin’in konuyla ilgili Egepostası’na yaptığı açıklama şu şekilde oldu:

 “Ayrı listelerle gireceğiz. Partimizin kararı baştan beri bu yöndeydi. Herhangi AK Parti ile görüşmüşüz de anlaşamamışız gibi bir durum söz konusu değil. Sayın Bahçeli’nin ilk açıkladığında aday çıkarılmayacağını, o zaman meclis üyeliklerinde biz ayrı listeyle gireceğiz demişti. Bütün Türkiye’de o açıklama üzerinden gidiyoruz. Oturup anlaşamamışız gibi bir durum söz konusu değil. Arzularımız farklı, gerçekler farklı. MHP’nin genel başkanı ne söylediyse ona bakarız. Baş başa bağlıdır, baş da Allah’a bağlıdır. Bizim başımız Devlet Bahçeli’dir. MHP’nin Türkiye’de aldığı bir karar var. Biz bir partiyiz. Bizim seçime girdiğimiz belli olmayacak meclis üyeliklerinde ayrı girmesek. Genel merkezimizin talimatına uyarız. 30 ilçede de meclis üyesi adaylarımızın isimlerini tamamlamak üzereyiz. Hazırlığımızı bitirmek üzereyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.