Dolar 32,3951
%0.11
Euro 34,7626
%-0.08
Altın 2.401,750
%0.21
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte Sarıgül'ün B planı!

İşte Sarıgül'ün B planı!

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül CHP'ye dönemediği taktirde ne yapaca? İşte o senaryo

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 01:47
İSTANBUL/Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül CHP'ye dönemediği taktirde, yoluna Türkiye Değişim Partisi ile devam edecek. HYP'nin adı TDP yapılacak. Sarıgül de bu partinin Şişli Belediye Başkan Adayı olacak. Kulislerde başka senaryolar da var. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için sinyal vermesiyle birlikte kartlar yeniden karılıyor. Tekin'in adaylık çıkışıyla birlikte siyasi hesaplar da değişti. CHP'ye döneceği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı söylenen Mustafa Sarıgül, pazarlık şansını yitirince farklı yollar aramaya başladı. 
www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, Sarıgül CHP'ye dönüp dönmeme - dilekçe verip vermeme konusunda perşembe günü karar verecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'le dün görüştüğü iddia edilen Sarıgül'ün hafta içinde kararını netleştirmesi bekleniyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı yönetimindeki birkaç kişi de Sarıgül'e de dilekçe vermesi için telkinde bulunmaya hazırlanıyor. Bu kişilerin Sarıgül'e gitmeyi ve "Dilekçeni artık ver'' demeyi planladığı öğrenildi. 

Mustafa Sarıgül ise Tekin'in adaylık çıkışıyla birlikte pazarlık yapma şansını kaybettiğini düşünüyor. Sarıgül bu yüzden, alternatif yollar aramaya başladı. Bunlardan birinin yeniden DSP adaylığı olduğu belirtiliyor. İddiaya göre, Sarıgül CHP'ye dönemediği taktirde DSP'den Şişli Belediye Başkan Adayı olmaya çalışacak. 

Bir diğer formül ise Sarıgül'ün belediyedeki yardımcılarının yöneticisi olduğu Halkın Yükselişi Partisi'nin (HYP) adının değiştirilerek bu çatı altından seçime girilmesi... Plana göre, Sarıgül'ün yardımcılarının yönettiği HYP'nin adı kongre yapılarak değiştirilecek ve Türkiye Değişim Partisi (TDP) adını alacak. Sarıgül de bu partinin Şişli Belediye Başkan Adayı olacak. 

Siyaset kulislerinde Sarıgül'ün başkanlığı TDP çatısı altında kazanması halinde, Meclis Grubu'na hakim olmak için TDP'den seçime gireceği belirtiliyor. Sarıgül ve arkadaşları, her ihtimali göz önüne alarak HYP-TDP formülünü sümen altında tutuyor. 

Sarıgül'ün CHP'ye dilekçe vermesi ve CHP'ye dönmesi halinde ise Şişli Belediye Başkan Adaylığı için Eyüp Birgün'ün adı geçiyor. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Birgün'ün CHP'nin Şişli Adayı olması için kulis yapılacak. Böylece, Şişli Belediyesi, Eyüp Birgün aday yapıldığı taktirde Sarıgül'e yakın bir isim tarafından yönetilecek.

Ancak Gürsel Tekin'in adaylığını açıklamasıyla birlikte bu formüller suya düştü... Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün TBMM'de CHP Şişli Belediye Başkan Aday Adayı Dursun Çaltı ile uzun bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Sarıgül karşıtlığıyla tanınan Çaltı'nın CHP'nin Şişli'deki durumuna ilişkin bir rapor sunduğu belirtildi. 

Bu arada, Sarıgül'ün CHP'ye dönmesi ve yardımcısı Eyüp Birgün'ün aday gösterilmesi halinde, Emir Sarıgül'ün de Şişli Belediye Meclis Üyesi adayı olacağı belirtiliyor. Kulislerde dile getirilen iddiaya göre, Emir Sarıgül önce meclis üyesi olacak, ardından ise Eyüp Birgün'ün istifa etmesi sonucu Şişli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak. Emir Sarıgül ise bu idiayı yalanlayan bir açıklama yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.