Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hakkari'de '9 Ekim' Için Bildiri Dağittilar

Hakkari'de '9 Ekim' Için Bildiri Dağittilar

HAKKARİ'de kendilerine 'Hakkari Halk İnsiyatifi' adını veren bir grup, Abdulah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının protesto edilmesi için bildiri dağıttı. Dağıtılan bildiride, 9 Ekim'in 'kara gün' olduğu belirtilirek, Hakkarililer'in...

  • Ege Postası
  • 08.10.2013 - 15:22
HAKKARİ'de kendilerine 'Hakkari Halk İnsiyatifi' adını veren bir grup, Abdulah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının protesto edilmesi için bildiri dağıttı. Dağıtılan bildiride, 9 Ekim'in 'kara gün' olduğu belirtilirek, Hakkarililer'in evlerinden çıkmayarak, iş yerlerinin kepenklerini kapatarak, çocuklarını okullara göndermeyerek, çalışanların iş başı yapmayarak ve araçların kontaklarını kapatarak tepkilerini dile getirilmesi istendi.
Kendilerine 'Hakkari Halk İnsiyatifi' adını veren grubun üyeleri, Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının 15. yıl dönümü ile ilgili hazırladıkları tek sayfalık bildiriyi, kentin cadde ve sokaklarında dağıttı. Halkan, 9 Ekim'in protesto edilmesinin istendiği bildiri şöyle:
"Uluslararası komplonun 15. yılında komployu gerçekleştiren devletler amaçlarına ulaşmadı. 9 Ekim komplosu sayın Öcalan şahsında halkların demokratik taleplerine yönelik bir saldırı olduğunu, komplonun bugün AKP hükümeti şahsında yeni yol ve yöntemlerle sürdürüldüğünü, geçen 15 yılda uluslararası komplocu güçlerin Ortadoğu politikaları çökmüş ve bir kaos durumu ortaya çıkmıştır. Komploda yer alan tüm devletleri ve onların işbirlikçilerini kınıyor, bu vesile ile önderliğin selamına layık olan kahraman halkımızın bu lanetli kara günde, evlerinden çıkmayarak , iş yerlerinin kepenklerini kapatarak, çocuklarını okula göndermeyerek, çalışanların iş başı yapmayarak ve tüm halkımızın araçlarının kontaklarını kapatarak tepkilerini ortaya koymaları çağrısında bulunuyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.