Dolar 32,2556
%0.04
Euro 34,8071
%0.02
Altın 2.439,720
%0.3
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşgören çiftinin cami vasiyeti için ilk adım

İşgören çiftinin cami vasiyeti için ilk adım

İzmir'de, merhum hayırsever çift Nevvar-Salih İşgören'in yıllar önce, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştığı cami vasiyetini, Başbakan Binali Yıldırım'ın öncülük ettiği proje ile Nevvar Salih İşgören Vakfı gerçekleştirecek. İşgören çiftinin cami vasiyeti için ilk adım

  • Ege Postası
  • 04.12.2017 - 16:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde eşi Emine Erdoğan ile sağlıklarında Alsancak'taki evlerinde ziyaret ettiği Nevvar ve Salih İşgören çifti, o gün isimlerini taşıyan bir camii yapılması konusunda sohbet etmişlerdi. Bu kapsamda, 'İzmir'in Nevvar Annesi' ve 'Salih Babası' diye bilinen hayırsever Nevvar- Salih İşgören çiftinin iyilik mirası, şimdi yeni bir projeyle taçlanacak. Konak Mersinli'de 14 dönümlük arsada inşa edilecek İzmir'in en büyük ve Türkiye'nin de en büyük kubbeli camilerinden olacak, 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Nevvar Salih İşgören İzmir Ulu Camii için zemin iyileştirme çalışmaları başladı.

Vakıf Hukuk Müşaviri Maksut Karaosman hukuki açıdan mevzuat ve yargı boyutuyla tüm çalışma altyapısı tamamlanan bu yeni eser için; Valilik ve Vakıf arasındaki protokol sonrasında başlayan zemin iyileştirme çalışmalarının 2018'in ilk üç ayında bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek, "24 saat esasına göre çalışılan alanda, zemin, ardından betonarme imalatı için de çalışmalar planlanan takvime göre hızla devam edecek" dedi.

Vakıf Hukuk Müşaviri Maksut Karaosman, İzmir'e mal olmuş hayırseverlerin isimlerini taşıyan ve eserleriyle İzmirlinin gönüllerinde yaşayan Nevvar-Salih İşgören çiftinin, sağlıklarındaki önemli bir isteklerini yerine getirme sürecinde aldıkları bu sorumluluğun büyük olduğunu söyledi. Karaosman, İzmir gibi özel bir kentin çok özel yurttaşları olan İşgören çiftinin adını taşıyacak caminin kentte önemli bir ihtiyacı da karşılayacağını vurgulayarak, "Vatandaşlarımız, Nevvar Salih İşgören Ulu Camii'nde bir arada ibadet edebilmenin huzurunu, biz de inşallah, buna vesile olmanın onurunu yaşayacağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün fenni mesul olduğu cami inşaatı ile ilgili olarak İzmir Valiliği çalışmaları yakından takip ediyor" diye konuştu.

Karaosman, İzmir'in üniversitelerden okullara idari tüm kurumlara, derneklerden bireylere, kentin tüm dinamikleriyle derin ve içten bağ kuran unutulmaz hayırsever çiftin, eğitim ve sağlık alanında yaptıkları hayırlara, camii ile yeni ve önemli bir boyut ekleneceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Yönetim kurulumuz görevini yapmanın vicdani rahatlığıyla, İzmir'e ve ülkemize kazandırılacak bu yeni eserin heyecanını birlikte yaşıyor. Bu onur, başta İşgören çiftinin adını taşıyan okullardaki öğrenci ve öğretmenler, doktor, hemşire ve akademisyenler, polis, asker, işçi, ve memur olmak üzere hepimizin, tüm İzmir'in. Bugün okullarda, hastanelerde, polis merkezlerinde, dispanserlerde, huzurevlerinde görmeye alışık olduğumuz Vakıf Kurucumuz Salih İşgören ve eşleri Nevvar İşgören'in isimlerini en çok 4 yıl sonra mahyalarda görecek olmak apayrı bir heyecan."

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu ise, atılan imza ile merhum İşgören çiftinin sağlıklarında, devlet büyüklerine ve aile dostlarına her fırsatta söyledikleri vasiyetlerini gerçekleştirecek olmaktan onur ve heyecan duyuyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.