Dolar 32,2128
%0.15
Euro 35,1664
%0.21
Altın 2.469,130
%0.05
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnönü İzmir'de doğduğu evde anıldı

İnönü İzmir'de doğduğu evde anıldı

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 39. yılında İzmir’de doğduğu evde anıldı. Törene CHP İlçe Başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve İsmet İnönü’nün arkadaşları katıldı. Anma töreninde konuşma yapanlar İnönü’nün isminin tarih çarptırılarak yıpratılmaya çalışıldığını ifade ettiler.

  • Ege Postası
  • 25.12.2012 - 12:25
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Ölümünün 39. yıl dönümünde 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü İzmir’deki evinde anıldı. İnönü’nün evinin önünde düzenlenen törene CHP ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve İsmet İnönü’nün arkadaşları katıldı. CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, ADD Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Nazan Keskin, İzmir 68 Platformu temsilcisi Ertuğrul Gezenoğlu ve İnönü’nün arkadaşlarından Seder Akman konuşma yaptı.

KESKİN: ÜLKE ONLARI ÖZLÜYOR
Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu üyesi Sevil Nazan Keskin, herkesi daha duyarlı olmaya ve Türkiye’nin değerlerini korumaya davet etti. Keskin, konuşmasına şunları söyledi; “O ince zarif kimliği kişiliğinin yanında dev gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisi olarak durabilmeyi başarmıştı. Bugün onların eserlerini bir bir yok eden, o onurlu devlet adamı sıfatını tamamen yok sayan, Amerika ve emperyalist devletlerin kapı kulu olmuş, uşaklığını yapmayı marifet sayan insanların elinde üzgün ülkem onları daha çok özlüyor ve daha çok anıyor.”

GEZENOĞLU: İSMET İNÖNÜ ÜZERİNDEN ATATÜRK’E SALDIRILIYOR
68 Platformu Temsilcisi Ertuğrul Gezenoğlu ise, İsmet İnönü üzerinden Atatürk’ü hedef alanlara ateş püskürdü. Gezenoğlu, “İsmet İnönü hakkında ne söylenirse söylensin tarihten hiçbir zaman silinmeyecek bir devlet adamı ve liderdir. Bugün baktığımız zaman Atatürk’e saldırmanın din anlamda trampleni olarak kullanılmak istenmektedir. Bir çok olayda İsmet İnönü öne çıkarılmak istenmektedir. Oysa İsmet İnönü görev yaptığı sırada hiçbir zaman için Ülkesinin bütünlüğünü düşünen kişilere yanlış bir işlem yapmamıştır. Ama Atatürk’e saldırmanın kolay yolu hep ismet İnönü olmuştur. Baktığımızda dersim olaylarının suçlusu gibi gösterilmiş ve dersim üzerinden Atatürk’e saldırılmaya çalışılmıştır” dedi.

KARAMUSTAFAOĞLU: TARİHLER ÇARPITILARAK BİR KİŞİNİN ÜZERİNE MAL EDİLEMEZ
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise Dersim olaylarını İsmet İnönü ile bağdaştıranları hedef aldı ve bunu tarihe ihanet olarak nitelendirdi. Karamustafaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti, “Dersim olayları, tarihler çarpıtılarak bir kişinin üzerine mal edilemez. Ülkemiz için yanlış bir harekettir doğru ama bunu şu kişi yaptı demek ayıptır. Tarihe ihanettir. Babasızlığın anasızlığın ne olduğunu bilenler, işgal altında büyümüş nesillerin torunları bu konuyu anlayamıyorlarsa ben bu kişilerin beyinlerinde problem olduğunu düşünüyorum. İsmet İnönü sivil bir yurttaş gibi Ankara Kızılay’da gezebilecek de bir insandı. Bu insan üzerinden hem CHP’ye hem Mustafa Kemal’e saldırmak için bahaneler aranıyor. İsmet İnönü aynı zaman da 60 ihtilalini reddeden bir adamdır. İhtilallerin tümünü reddeden bir adamdır. Eğer İsmet Paşa o günlerde iktidarda etkin bir konumda olmasaydı ikinci bir ihtilal olabileceğini herkes biliyordu.”

Karamustafaoğlu’nun konuşmasının ardından 2 İnönü’nün arkadaşlarından Seder Akman, İnönü ile yaşadıklarını ve İnönü’yü anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.