Dolar 32,2368
%-0.12
Euro 35,0821
%-0.01
Altın 2.502,480
%1.47
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alabay: Menfaat sağlamadım vatandaşın yanında oldum

Alabay: Menfaat sağlamadım vatandaşın yanında oldum

Dün sabah saatlerinde 30 kişinin gözaltına alındığı çete operasyonu kapsamında arandığı bildirilen CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, İl başkanı Ali Engin'i arayarak, “ partili partisiz tüm vatandaşların yardımına koştum. Maddi menfaat sağlamadım siyasi baskı yapmadım. Sağlık sorunlarım var. Kendimi iyi hissettiğim de ifademi vermeye gideceğim”dediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2012 - 13:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -İzmir'de organize suç örgütü kurarak yaralama, tehdit, adli yargılamayı etkileme, dolandırıcılık ve işyeri ele geçirme gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla 30 kişinin gözaltına alınması kent gündeminde ilk sıraya oturdu. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın yeğeni D.A’nın çete lideri iddiasıyla gözaltına alındığı operasyonda Adnan Alabay’ın da arandığı bildirilirken Alabay’a dün sabah saatlerinden beri ulaşılamıyor. Olayı yakından takip eden CHP İzmir İl Örgütü’de durum değerlendirmesi yapmak için bugün bir araya gelecek.

İZMİR GÜNE ÇETE OPERASYONU İLE UYANDI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ENGİN: KENDİNİ İYİ HİSSETTİĞİ ANDA İFADE VERECEK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin süreci yakından takip ettiklerini ve soruşturmanın işleyişine göre hareket edeceklerini belirtti. Kendisinden şuana kadar haber alınamayan Alabay ile konuştuğunu ifade eden Engin, “İlçe Başkanımız bazı işlemlerde vatandaşlara yardımcı olduğunu kendisine gelen partili partisiz vatandaşları ilçe örgütü olarak sıkıntısını çözme mücadelesi verdiğini kimini belediyeye yönlendirdiğini bir şeye aracılık edip maddi menfaat sağlamadığını hiçbir siyasi baskı yapmadığını bana ifade etti. Yakından tanıyanlar biliyor. İlçe başkanımızın bazı sağlık sorunları var. Kendini iyi hissettiği anda gidip ifadesini vereceğini söyledi bana” dedi.

KESKİN DEVREDE
Yaşanan gelişmeler üzerine CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin il örgütünden bilgi aldı. Dün akşam İl Başkanı Ali Engin’i aradığını ve bilgi aldığını söyleyen  Keskin, “ Şuan elimizde net bir bilgi yok. İl Başkanımızdan gün içersinde bana bilgilendirme yapmasını istedim ” dedi.

ENGİN’DEN YAZILI AÇIKLAMA
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin yaşanan süreç ile ilgili yazılı bir açıklama da yaptı. Engin, yapılan operasyon sonrasında hukuki bir süreç başladığını ve yorum yapmak için sürecin tamamlanmasının beklenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi;
Elbette ki parti üyelerimizin adının geçtiği bir operasyon olması sebebi ile konuyla yakından ilgileniyoruz. Bu konu ile ilgili olarak, Genel Merkezimizi bilgilendirdik ve sürekli iletişim halindeyiz. İlçe Başkanımızın adının karıştığı bir operasyon olması sebebi ile de konuya daha hassas yaklaşıyoruz. Ortada başlatılan hukuki bir süreç var ve bu süreç devam ederken hiç kimsenin suçlu ilan edilmesini doğru bulmuyoruz. Daha önce de benzer davalarda, daha operasyonlar aşamasında suçlu ilan edilenlerin hukuki süreç sonunda serbest bırakıldığına defalarca şahit olduk. Hukuk işleyecek ve suç varsa ortaya çıkacağı gibi, suçsuz olanlarda aklanacaktır. Adı geçen isimleri kamuoyunun önüne, sanki isnat edilen suçlar kanıtlanmış gibi atmak hukuk dışı bir yaklaşım olur. Hukuki sürecin sonunda daha ayrıntılı bir açıklama yapmak mümkün olacaktır, ancak konu şimdi adli makamlardayken bir açıklama yapmak doğru olmaz. Ancak şunu açıklıkla dile getirebilirim ki, bizler yapımız gereği suçları kanıtlanıncaya ve suçlu buluncaya kadar her insanın suçsuzluğuna inanırız. Süreç ile ilgili partimizin takibi devam edecektir ancak, operasyon parti işleri ile ilgili değil, özel işlerle ilgili bir operasyondur. Umarım ki en kısa sürede hukuki süreç tamamlanır ve suçsuz olan herkes normal yaşantısına döner.






Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.