Dolar 32,3766
%-0.32
Euro 34,7091
%-0.28
Altın 2.396,850
%-1.07
Bist-100 10.154,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU'da o isim görevden alındı... Başkan Tugay'dan dikkat çeken atama

İZSU'da o isim görevden alındı... Başkan Tugay'dan dikkat çeken atama

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci görevden alınırken, yerine de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Mutlu Gürler atandı.

  • Ege Postası
  • 18.04.2024 - 17:32
  • Güncelleme: 18.04.2024 - 19:14

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) bünyesinde dikkat çeken bir atama yaptı.

İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci görevden alınırken, Başkan Tugay Demirci'nin yerine son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevinde bulunan Mutlu Gürler'i atadı.

MUTLU GÜRLER KİMDİR?

Doğum Tarihi: 1968

Doğum Yeri: Gümüşhane

Medeni Durum: Evli. İnci Irmak ve Doğa adında 2 kız babası

Doktora: Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği / Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı / Zemin Araştırma veGüçlendirme (Devam Ediyor)

Yüksek Lisans: Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi / Jeoloji Mühendisliği (Türkçe)

Lisans: K. T. Ü. Jeoloji Mühendisliği Bölümü (1991)

Yabancı Dil: İngilizce

İş Deneyimleri:

Kasım 2019 – (Halen) Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı (Daire Başkanı)

Ocak 2019 – Adalet Bakanlığı Teknik İşler DaireBaşkanlığı (Jeoloji Yük. Müh.)

2017 – 2019 Muğla Büyükşehir Belediyesi (Jeotermal Kaynaklar ARGE Koordinatörü)

1998-2011 Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı (Bakanlık Müşaviri) Bu görev süresi içerisinde; iki yüzden fazla alanda yer seçimi, depremsellik dayanımı ile zeminaraştırma ve iyileştirme ile su kaynaklarıaraştırma amaçlı etüt proje ve uygulama alışmalarının koordinasyonunu üstlendi.

1993-1998 Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü (Master Plan Grup Mühendisi)

Bu süre içerisinde; Kaçkar Dağları, Hatilla Vadisi ve Yedigöller Milli Parkları, Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma Alanı, Artabel Vadisi Tabiat Parkı, Marmaris Milli Parkı, Ayvalık Adaları Milli Parkı,Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, GöremeTarihi Milli Parkı, Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı gibi alanlarda; etüt- envanter ve planlama çalışmalarında görev yaptı. Dernek ve Kulüp Üyelikleri Meslek Odası ve bürokratik görevlerininyanı sıra, sivil toplum örgütlerinde de görev yaptı.

1998-2002 TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Sekreterliği görev süresi içerisinde; Ulusal Deprem Konseyi sekretaryasında, DoğalAfetler Komisyonu ile TMMOB Mesleki Denetimve Standartlar Komisyonu üyeliklerinde görevaldı, Gümüşhaneli İş Adamları ve Girişimcileri Derneği (GİAD) kurucular kurulu üyesi,

2015-2019 Gümüşhane Spor Asbaşkanı, DoğaKoruma Vakfı ile Doğa ve Çevre Derneği’ninkurucular kurulu üyesi,

2009-2016 yılları arasında Doğa ve ÇevreDerneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarakgörev yapmıştır.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen“Uluslararası Çölleşmeyle Mücadele Projesi (DESİRE)’nde” Yürütücü Kurumsal Ortak (Doğave Çevre Derneği’ni temsilen) ve KoordinatörDanışman.

MTA Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Doğa ve ÇevreDerneği tarafından ortaklaşa yürütülen Jeolojik Miras Ulusal Envanteri –TÜJEMAP-Projesi’nin proje hazırlayıcısı ve Yürütme Kurulu Üyesi.

Mutlu GÜRLER’in Yapmış Olduğu Çalışmalardan Bazıları

Marmaris Datça yarımadası bölgesinin, milli park ilanıetütleri ve koruma planının hazırlanması çalışmalarında bulundu, Jeolojik miras, ekolojik planlama ve jeoparkların turizme kazandırılması üzerine ulusal ve uluslararası makaleler yayımlayıp, çok sayıda konferans ve sempozyum/panel-lerle, bu alanda ulusal stratejilerin gelişmesine katkılar sundu.

Türkiye Ulusal Jeolojik Miras Envanteri Projesi (TUJE-MAP) ve bu yönde yapılan en kapsamlı protokolün, iki bakanlık ve bir STK (Doğa ve Çevre Derneği) yürütmekurulu üyeliğini üstlendi.

Doğal kaynak planlaması ve yönetimi konusunda, kamugörevinin ilk bölümünde doğa koruma ve ekolojik planla-ma,  1993-98 yılları arasında TC Orman Bakanlığı Milli Parklar veAv Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü bünyesinde Master PlanGrup Mühendisi olarak görev yaptığı süre içerisinde,1998-2011 yılları arasında, kentsel planlamaya esas yerseçimi ve depremsellik güçlendirme projelerinin koordinasyonu, Yerel yönetimlerde görev aldığı süre içerisinde; Jeotermal kaynakların sağlık turizmi bakımından plan-lanması ve kırsal kalkınmaya esas potansiyelinin harekete geçirilmesi üzerine (2016-2019/Muğla Büyükşehir Belediyesi) Yerel yönetimlerde Afet planlama ve yönetimi üzerine, di-rençli kentler konusunda ulusal ve uluslararası projelerinyönetiminde bulundu.

Birleşmiş Milletler bünyesinde yürütülmekte olan kentselalan yönetimi ve afet planlama konusundaki en etkili programlardan biri olan MCR 2030 ( Making Cities Ressilient2030) sertifika programının ilk kabul alan yerel yönetimbiriminin Ankara Büyükşehir Belediyesi olmasını sağladı.

Apartman Görevlileri, Kent Konseyleri, Muhtarlar Federasyonları, Meslek Kuruluşları ve Hemşehri Dernekleri gibi çok geniş yelpazede yaygın Afet Farkındalık eğitimleri ile Afet Gönüllüleri ordusu diye ifade edilecek seviyede binlerce arama kurtarma eğitimi almış gönüllünün sürece katılmasını sağladı.

Maraş ve Hatay depremlerine ilk müdahale eden ekiplerinsevk ve idaresini yaparak, öncelikli olarak yüzlerce kişininenkaz altından canlı olarak çıkarılması, ardından çok çeşitli boyutlarda afet yardımlarının bölgeye ulaştırılmasında yönetsel koordinasyonunda bulundu.

Türkiye Ormancılar Derneği, WWF Türkiye Doğa Araştırmaları Merkezi, TEMA Vakfı Bilim Ağacı Vakfı gibi doğakoruma konularında saygın kurumlarla işbirliği ve ortakprojeler yönetti.

TMMOB, Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Sekreterliği,Türkiye Barolar Birliği, Ortak Afet Eğitimi programlarını yönetti.

Birleşmiş Milletler tarafından uygulanmakta olan, kentleri afetlere karşı dirençli hale getirmek kapsamında,sürdürmekte olan MCR 2030 Sertifikasını AnkaraBüyükşehir’e kazandırdı.

Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı ile iş birliği yaparak, Ankara Afet Strateji Belgesi ve Afet Müdahale Planıiçin, dünya çapında yalnızca on bir ülkeye sağlanan hibedesteğinin ABB adına alınmasını sağladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.