Dolar 32,2785
%-0.62
Euro 34,6288
%-0.51
Altın 2.412,740
%-0.41
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor: Bezircilioğlu rengini belli etti

İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor: Bezircilioğlu rengini belli etti

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ile arasında yaşanan gerilimin ardından Genel başkan Meral Akşener tarafından görevden alınan Sinan Bezircilioğlu’nun Genel başkan Adayı Koray Aydın’ı desteklediğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 18.04.2024 - 13:50
  • Güncelleme: 18.04.2024 - 14:01

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerine ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan İYİ Parti, seçim sonuçların ile hüsrana uğradıktan sonra olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.

27 Nisan günü gerçekleştirilmesi planlanan olağanüstü kongrede, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday olmayacağını açıklamıştı.  Genel Başkan Akşener’in, aday olmadığı kurultayda yarışın Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın arasında geçmesi bekleniyor. İYİ Parti’de kurultaya günler kala genel başkan adayları, delege ve milletvekili grubunun desteğini alabilmek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Akşener’in aday olmayacağını açıklamasının hemen ardından İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ümit Özlale partisinden istifa etmişti. 

İZMİR’İN 79 DELEGESİ VAR

Ümit Özlale ile yaşadığı gerginlik sonrası görevden alınan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, olağanüstü kongre öncesi rengini belli etti. Bezircilioğlu, 76 delegenin yer aldığı İzmir listesini sosyal medya hesabından paylaştı.

AYDIN EZİCİ ÇOĞUNLUKLA ÖNDE

Kongreye ilişkin yaptığı açıklamasında ise, “Değerli adaylarımız var. Başkan Koray Aydın’a bir teveccüh var. Delegelerle yaptığımız görüşmelerde ezici bir çoğunluk olduğunu gördük. Partimiz için hayırlısı olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.