Dolar 32,3260
%-0.48
Euro 34,7382
%-0.19
Altın 2.408,120
%-0.6
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da 'işçi' geriliminin ardından Kırkpınar'dan tebrik

Bayraklı'da 'işçi' geriliminin ardından Kırkpınar'dan tebrik

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'den Bayraklı Belediye Başkanı seçilen İrfan Önal belediye şirketinde çalışan 84 personeli işten çıkarması sonrası ilçede başlayan kriz Önal'ın geri adım atmasıyla sona erdi. Önal'ın rakibi Kırkpınar'ın özgeçmiş toplattığı iddialarına yanıt veren AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, "Galiba İrfan Bey kardeşime yanlış bilgi aktarılmış; benim belediye bünyesinde çalıştırma sözü verip evlerden özgeçmiş topladığım iddiası gerçek dışıdır. Ama hiçbir belediye çalışanının işine hangi görüşe sahip olursa olsun son vermeyeceğime dair söz verdiğim doğrudur. Aynı zamanda belediye haricinde başta sanayi sitesi ve spor kompleksleri olmak üzere yeni istihdam alanları oluşturacağımızı ve buralarda bayraklımızdaki gençlerin istihdam edileceğine dair söz verdiğim de doğrudur. Sendikanın baskısı sonucu bu hatalı karardan vazgeçildi ve büyük bir mağduriyetin önüne geçilmiş oldu. İrfan Bey kardeşim hatadan dönmek de erdemdir tebrik ederim" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2024 - 12:06
  • Güncelleme: 17.04.2024 - 12:22

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'den Bayraklı Belediye Başkanı seçilen İrfan Önal, önceki gün mesaj yoluyla belediye şirketinde çalışan 84 personeli işten çıkarmıştı. Bu karar tepkiyle karşılanırken, üzerine sendika ve belediye yönetimi sabah saatlerinde bir araya gelmiş ve uzlaşma sağlanamadığı açıklanmıştı. Anlaşma sağlanamaması üzerine sendika yarın saat 11.00'de belediye binası önünde basın açıklaması ve eylem kararı almıştı.

Sendikadan yapılan son açıklamada tarafların akşam saatlerinde yeniden bir araya gelerek anlaşma sağladığı ve sendikanın eylemden vazgeçtiği duyuruldu. 

 İrfan Önal'ın, '31 Mart seçimlerinde rakibimizin her evden özgeçmiş topladığı süreçte ben seçim kaybetme pahasına bir kişiye bile iş sözü vermedim' ifadelerine yanıt  AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı olan Bilal Kırkpınar'dan geldi. Kırkpınar açıklamasında, özgeçmiş toplamadığını vurgularken gençlerin istihdamı için yeni alanlar oluşturma sözünü verdiğini belirtti. 

AK Partili Kırkpınar'ın açıklamasının tamamı şu şekilde;

"Bayraklı Belediye Başkanı “31 Mart seçimlerinde rakibimizin her evden özgeçmiş topladığı süreçte ben seçim kaybetme pahasına bir kişiye bile iş sözü vermedim “ demiş.

Galiba İrfan Bey kardeşime yanlış bilgi aktarılmış; benim belediye bünyesinde çalıştırma sözü verip evlerden özgeçmiş topladığım iddiası gerçek dışıdır. Ama hiçbir belediye çalışanının işine hangi görüşe sahip olursa olsun son vermeyeceğime dair söz verdiğim doğrudur. Aynı zamanda belediye haricinde başta sanayi sitesi ve spor kompleksleri olmak üzere yeni istihdam alanları oluşturacağımızı ve buralarda bayraklımızdaki gençlerin istihdam edileceğine dair söz verdiğim de doğrudur.

İrfan Bey kardeşim, kimseye iş sözü vermediniz doğru olabilir de, keşke 31 Marttan önce seçimi kazandığımda ilk icraatım yüzlerce belediye çalışanının işine son vermek olacak diye açıklasaydınız sanki daha mı samimi olurdu?

Neyse ki muhtemelen sendikanın baskısı sonucu bu hatalı karardan vazgeçildi ve büyük bir mağduriyetin önüne geçilmiş oldu. İrfan Bey kardeşim hatadan dönmek de erdemdir tebrik ederim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.