Dolar 32,3146
%-0.51
Euro 34,6884
%-0.34
Altın 2.408,090
%-0.6
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'teki kavganın perde arkası: Rant ve başkan yardımcılığı iddiaları…

Menderes'teki kavganın perde arkası: Rant ve başkan yardımcılığı iddiaları…

CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Emrah Işık ve Belediye Meclis Üyesi Rüzgar Sönmez’in CHP Meclis Üyesi Harun Bila'yı darp ettiği iddia edildi. İddiaların üzerine ulaşmaya çalıştığımız İlçe başkanı Karakurt ise, 'müsait' olmadığını belirterek sorularımızı yanıtlamadı.  CHP’li meclis üyesi Harun Bila, “Belediyenin tüm yerlerinde bunlar kendi adamlarını koyarak menfaat ve rantlarını sağlamaya çalışıyorlardı. Onlar da silah çektiğimi, küfür ettiğimi, alkollü olduğumu ileri sürüyorlar. Olayı çapıtmak için her şeyi yapıyorlar” diye konuştu. Öte yandan Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in konuya ilişkin olarak sadece sosyal medya uyarısı yaptığını belirtti.

  • Ege Postası
  • 17.04.2024 - 09:45
  • Güncelleme: 18.04.2024 - 14:35

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in 31 Mart yerel seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturdu. Çiçek yönetimindeki meclis grubu komisyonları ve grup yönetimini geçtiğimiz günlerde belirlemişti.

DARP İDDİASI

Mecliste görev alan bazı meclis üyelerinin arasında yeni dönemde başkan yardımcılığı ve görev dağılımı nedeniyle kavga çıktı.

CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Emrah Işık ve Belediye Meclis Üyesi Rüzgar Sönmez’in CHP Meclis Üyesi Harun Bila'yı darp ettiği iddia edildi. İddiaların üzerine ulaşmaya çalıştığımız İlçe başkanı Karakurt ise, 'müsait' olmadığını belirterek sorularımızı yanıtlamadı. 

KULİSLE BAŞKAN YARDIMCILIĞI

Kavganın perde arkasını Ege Postası’na anlatan Harun Bila, “Bu olayın periyodik bir süreci vardı. Ben daha önce de bunlara karşı çıkıyordum. İl Başkan Yardımcısı Sema Çuhadaroğlu beni arayarak, ‘Rüzgar Sönmez’i belediye başkan yardımcısı yapmak istiyoruz’ dedi. Bunun ne ile olduğunu sorduğumda ise, ‘kulisle oluyor’ dedi. Ben de ‘kulis yapacağım, ben de belediye başkan yardımcısı olmak istiyorum’ dedim. Durumu Seyit Torun ve Volkan Demir’e ilettim. Ertes, gün grup toplantısı yapıldı. Hakan Karakurt, ‘aramızda kulis yapanlar var, kulisler devam ederse istifasını alırım’ dedi. Bu sürecin sonucunda kimse belediye başkan yardımcısı olamadı” ifadelerine yer verdi.

İL YÖNETİCİSİNİ TELEFONLA TACİZ

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Nur Okyay Öz’ün telefonla taciz edildiğini ileri süren Bila, “Bize kafayı takmışlardı. Komisyonlara hep kendi adamlarını koyuyorlardı. Bize karşı planları vardı. Emrah Işık’ı özel kalem müdürü yapmak istiyorlardı. Daha önceden İl Başkan Yardımcısı Nur Okyay Öz’e söz verilmişti. Onları tasfiye ediyorlar. Rüzgar Sönmez sürekli Nur Okyay Öz’ü telefon ile taciz ediyor.  Ben Rüzgar Sönmez ile bu konuyu konuşarak yüzyüze görüşmek istediğimi söyledim. Gaziemir'de bir otelde yanlarına gittim. Kapıdan girdiğimiz gibi saldırdılar. Kamera kayıtları da mevcut” dedi.

ÇİÇEK’TEN SOSYAL MEDYA UYARISI

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in ise konuya uzak kaldığını belirterek, “İlkay Çiçek, sosyal medyada paylaşılmaması gerektiğinden bahsetti” dedi.

“OLAYI ÇARPITMAK İSTİYORLAR”

Bila kendi hakkında ortaya atılan iddiaların çarpıtma olduğunu vurgulayarak, “Belediyenin tüm yerlerinde bunlar kendi adamlarını koyarak menfaat ve rantlarını sağlamaya çalışıyorlardı. Böyle üzücü bir olay yaşadık. Onlar da silah çektiğimi, küfür ettiğimi, alkollü olduğumu ileri sürüyorlar. Olayı çapıtmak için her şeyi yapıyorlar” diye konuştu.

İL BAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ 

Öte yandan, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın harekete geçtiği ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun taraflarla bir araya geleceği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.