Dolar 32,4028
%-0.11
Euro 34,8028
%0.18
Altın 2.434,000
%-0.19
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti il başkanı Kırıkpınar açıkladı! Yeniden aday olacak mı'

İYİ Parti il başkanı Kırıkpınar açıkladı! Yeniden aday olacak mı'

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, partisinin genel başkanı Meral Akşener’in İzmir ziyaretini ve yaklaşan il kongresini değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 04.02.2020 - 08:16

EGEPOSTASI-TV35 Ana Haber’e konuk olan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 22 Mart tarihinde il kongresini yapmayı hedeflediklerini ve yeniden aday olacağını belirtti.

Partisinin genel başkanı Meral Akşener’in İzmir ziyaretinin ilk ayağındaki ilçe ziyaretlerinin ardından Nisan ayında yeniden gelerek kalan 15 ilçeyi de tek tek ziyaret edeceğini dile getiren İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Akşener’in İzmir ziyaret programı süresince gerçekleşen üçüncü kongrelerinin de verimli geçtiğini söyledi.

Halkın temel sorununun hayat pahalılığı ve işsizlik olduğunu, Türk halkının yüzde 64.6’sının parlamenter sistemden yana olduğunun yapılan anketlerde de ortaya çıktığını kaydeden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bizim hızlı bir şekilde, demokratik iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçmemiz gerekiyor. Yapılan anketlerde yüzde 64.6 parlamenter sistemden yana tavır koymuş” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Sayın genel başkanımızın İzmir ziyareti 30 Ocak Perşembe günü öğlen saatlerinde başladı. Karayoluyla geldi. Yoğun şekilde hava durumunu takip ettik, hep yağmur göründü. Işıkkent gişelerinin olduğu yerde partililerimizle ve genel başkanımızın sevenleriyle buluştuk. Geldiğinden iki dakika sonra bulutlar kayboldu, güneş açtı. Kendisine de, siz geldiniz güneş açtı dedim. Daha sonra program dahilinde belediye başkanımızı ve Tire ilçe başkanımızı ziyaret ettik. On beş gün önce Antalya ilimizi gezmişti. İlçe ziyaretleri kısa ama ağırlıklı olarak esnaf ziyareti ve milletle buluşma.

İlk gün öğleden sonra ve akşamüzeri Tire’yi tamamladıktan sonra sabahın ilk ışıklarıyla uyandık. Onda başladık kuzey ve güney hattındaki ilçelerimizi dolaşmaya başladık. Aliağa’dan başladık Menemen, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı. İkinci gün de Gaziemir’de sonlandırdık. Ertesi gün şehidimiz Fethi Sekin’in anısına çelenk bırakıldı ve çalıştayımıza devam ettik. Çalıştayımız görkemli bir kapanış konuşmasıyla kapandı.

Genel başkanımız İzmir gözlemlerini de dile getirecek

Burada bu gezilerin başlamasından önce yani Antalya, ilçe ve esnaf ziyareti dahil olmak üzere sayın genel başkanımızın Türk Milletine başlangıç olduğunu ifade etti. İzmir’de her şey mükemmel. Ama halkın ve esnafın hali çok kötü. Mükemmelden kastı bizim teşkilat olarak bizi onurlandırdı bunu duymak. Programın aksamadan sürmesi. Nisan ayında tekrar gelip kalan 15 ilçeyi de tamamlayacağız. Ziyaret sürecinde esnaflarla baş başa görüştü. Elektrik üzerinden devam eden ciro ve kar marjıyla ilgili, işyerlerinin sahibi mi kiracısı mı olduğu sorularıyla, ziyaret ettiği esnaflara, ‘ben Antalya’da esnafı, çarşı ve pazarı gezdim ama orada tarım havzası ve ülkenin en büyük turizm işletmecileri var, her iki alanda da büyük sıkıntılar olduğunu gözlemlemiş. Salı günkü grup toplantısında Antalya’daki esnafın ve halkın sıkıntılarını dile getirmiş. Aynı şekilde İzmir için de dile getirecekler yarın itibariyle.

Genel başkanımıza iş talebi yoğun oldu

Sayın genel başkanımızın esnaf ziyaretine de yoğun ilgi vardı. Bir genel başkanın ilçeye gelmesi çarşıda görünmesi ilgisi değildi bu. Her kim yanına yanaştıysa büyük çoğunlukla oğlum, kızım işsiz, kocam işten atıldı, kiramızı ödeyemiyoruz şeklindeki benzer konuları dile getirdi. Yine esnafa elektrik tüketiminin geçen yıl aynı döneme ait faturasını kıyaslama yaptığında yüzde 45 oranında artış vardı. Her sektörden esnafı ziyaret etti. Ekonominin temeli esnaf üzerinden ölçülebilir.

Temel sıkıntı hayat pahalılığı ve işsizlik

Karayollarında nakliye aracı, kamyon, tır gibi araçların çok az sayıda olduğunu gördüğünü bizimle paylaştı sayın genel başkanımız. Satılık veya kiralık binaları çok görmüş. Temel ekonomik krize bağlı olarak yaşadığı sıkıntı. bir kuyumcuya girdiğimizde kız mı evlendiriyorsunuz diye sorduğunda genel başkan, dönüp, ‘hayır efendim komşumdan aldığım altını bozdurmaya geldim’ dedi. Karşıyaka, Buca’da da, Ödemiş’te de aynı sıkıntı. Temel sıkıntı hayat pahalılığı ve işsizlik.

Çalıştayımız çok verimli geçti

3. ve son çalıştaydı. 18 ilçe belediyemiz var, 9 da belde belediyemiz var. Belde ve ilçe belediyelerinin oluşmuş meclis üyeleri, büyükşehir belediye meclis üyeleri var. Bu arkadaşlarımıza her 3 çalıştayda da yerel yönetimler konusunda deneyimi, birikimi olan, İyi parti belediyeciliğinin nasıl temsil edilmesi gerektiği ele alındı. İyi olan şeyin hep yanında, kötü olan şeyden uzak durun dedi sayın genel başkanımız. Halkın temel önceliği neyse ona göre davranılması gerektiği konuşuldu. Tüm üç çalıştay çok verimli geçti. Çalıştaya katılan arkadaşlarla görüştüğümde tamamına yakını üç çalıştayımız çok daha iyi geçti dedi. Çok mutlu oldular.

Halkın yüzde 64.6’sı parlamenter sistem diyor

Türkiye’deki yönetim biçimiyle ilgili bir anket yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi literatürde de yok, hiçbir ülkede de böyle bir sistem yok. Pasifize edilmiş bir parlamento var. Başına taş düşse bir adam, Cumhurbaşkanını gösteren akıllara durgunluk verecek bir yönetim sistemi. Bu yönetimin adamı tek adam yönetimi de değil. Bu başka bir şey. Türkiye’nin en temel probleminde, en küçük bürokratların yapacağı işi bile Cumhurbaşkanlığı kararıyla yapılacağı belirtiliyor. Bizim hızlı bir şekilde, demokratik iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçmemiz gerekiyor. Yapılan anketlerde yüzde 64.6 parlamenter sistemden yana tavır koymuş.

22 Mart’ta il kongremizi yapacağız, yeniden adayım

İlçe kongrelerimiz bütün aşamaları geçildi. 15- 16- 22- 23 Şubat ve 1 Mart’ta tamamlıyoruz. İl kongremizin tarihini genel merkezden talep ettik. Bir aksilik olmadığı sürece 22 Mart’ta il kongremizi yapacağız ve yeniden aday olacağım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.