Dolar 32,4986
%0.27
Euro 34,5512
%0.17
Altın 2.492,940
%0.39
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEKK'da gündem liman

İEKK'da gündem liman

Son günlerde ekonomi ve denizcilik sektörünün başlıca tartışma konusu haline gelen liman krizine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu’ndan kritik bir çözüm önerisi geldi. Çözüm için ikili formül öneren Başkan Kocaoğlu, Bayraklı’ya yeni bir kruvaziyer limanı kurulmasını ve Alsancak’taki mevcut limanın ise konteynır ve yük limanına dönüştürülmesine yönelik önerisini gündeme getirdi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2014 - 23:11
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Aylık olağan toplantısını gerçekleştiren İEKK (İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu) kent gündemine dair önemli bir proje ve çözüm önerisini de gündeme taşıdı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşen iki saatlik zirvenin ardından açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu, Alsancak Limanı ve Bayraklı’da kurulacak yeni kruvaziyer limanından oluşan yeni bir formülle krizin aşılabileceğini açıkladı.

KRİZE “İKİLİ” FORMÜL
İzmir’in ekonomi camiası, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendika temsilcilerinden oluşan heyet ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Alsancak Limanı’nda başlayan tartışmalara nokta koyan bir çözüm önerisini masaya yatırdı. Mevcut limanın korunması ve geliştirilmesi, Bayraklı’ya ise yeni bir liman kurulmasına kurul üyelerinden yeşil ışık geldi.

BAYRAKLI’YA İKİNCİ LİMAN
İEKK toplantısının ardından kısa bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı'da yeni bir kruvaziyer limanı yapılmasını öngören plan konusunda uzlaşma sağlandığını duyurarak, “İzmir Limanı'nın konteynır limanı olarak geri sahasının büyütülerek devam etmesi düşüncesi hiçbir muhalefet olmaksızın herkesçe desteklendi. Ben kruvaziyer limanının konteynır limanından çıkartılması ve Bayraklı sahiline yayılmasını önerdim. Orada geniş bir alan var. Daha önce de önermiştim. Oradan Konak'taki tarihi bölgeye gitmek isteyen vapurla Konak veya Pasaport'a geçecek. Karşıya geçtikleri zaman da İZBAN ile bir yaya yolu bağlantısı kurulup Aliağa ve Selçuk yönüne gitmesi konusundaki görüşlerimizi paylaştık. Hiçbir muhalif görüş olmadan mutabık kaldığımız konu İzmir Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak gücünün artırılarak büyütülmesi oldu" dedi.

STATLARDA UZLAŞMA SİNYALİ
Yaptığı açıklamada geçtiğimiz ayki toplantının ana gündem maddesi olan şehir statlarına da değinen Başkan Kocaoğlu, “Önümüzdeki günlerde adım atacağız. Çalışmalar devam ediyor. İyi bir noktaya geleceğiz diye umut ediyorum. Hamle yok, uzlaşarak çözeceğiz" dedi.

KURULDA ÜÇ AYRI KOMİTE
İki saat süren zirvede ayrıca, “Serbest Bölgeler Şehri İzmir”, “Spor Tesisleri ve Kulüpleri”, “Kent ve Kamu Kurumları İlişkileri” başlığı altında üç adet komite kurulması konusunda fikir birliğine varıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.