Dolar 32,5121
%-0.11
Euro 34,7955
%-0.2
Altın 2.427,750
%-0.1
Bist-100 9.687,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'in 'Roman' açılımına AK Parti'den imalı tebrik!

CHP İzmir'in 'Roman' açılımına AK Parti'den imalı tebrik!

Ege Çağdaş Romanlar Derneği üyesi, AK Parti İzmir İl Yöneticisi Cemal Bekle, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in, Roman kanaat önderleriyle bir araya gelip ‘daha fazla iletişim kuralım’ çağrısı yaptığı toplantıyı hedef aldı. CHP’nin attığı adımı inandırıcı bulmadığını ifade eden Bekle, “Yalancı duygusallık yapıyorlar.CHP yerel seçimlerde hiçbir Roman vatandaşa meclislerde yer vermedi. ‘Sosyal demokrat bir parti olarak biz sizi görmezden geldik’ diyorlarsa tebrik ediyorum ama yok bu tamamen günü kurtarmak kaygısıyla yapıldıysa seçimlerde ne cevap verdiğimizi hepimiz gösterdik" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2014 - 18:27
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – CHP İzmir İl Başkanlığı, partinin yerel seçimlerde İzmir’de belediye meclis sıralarında yer vermediği Romanlara yönelik geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

"CHP İzmir’de Roman toplantısı: Özür ve itiraf!"haber için tıklayınız

İl Başkanı Ali Engin, Romanlar’ın belediye meclis üyesi düzeyinde temsili olmadığını belirterek, özür diledi, “ Sizi ihmal ettik” dedi. Engin, Romanlar’dan CHP ile daha çok bir arada olmalarını isteyerek “Ne old? Sizi de beş yıl önce bir masa etrafında topladılar. Alevi, Roman açılımı açılımı yaptılar. İktidar eliyle bölücülüğe prim veriliyor. Bir inanç ön plana çıkarılıyor. Yargı, eğitim sistemi ona göre şekilleniyor. Ne oldu açılımlar? Demokrasi özgürlükler yok edildi, kanun üzerindeki eşitsizlikler ortadan kaldırıldı. ‘Türkiye çaresiz değildir. Türkiye AKP’ye mahkum değildir. Türkiye, Tayyip Erdoğan’dan büyüktür’ diyerek, bunu herkese göstereceğiz. Yeni bir program hazırlıyoruz. 11 milyondan fazla oy aldık. Küçümsememek lazım. AKP kendisine oy vermeyen herkesi düşman görüyor, onları boğazlayan bir siyasi anlayış yürütüyor. Bunlara prim vermemek lazım” dedi.

YALANCI DUYGUSALLIK
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Roman açılımı sonrası, Ege Çağdaş Romanlar Derneği üyesi, AK Parti İzmir İl Yöneticisi Sosyolog Cemal Bekle, toplantıyı hedef aldı. CHP’nin attığı adımı inandırıcı bulmadığını ifade eden Bekle, “Yalancı duygusallık yapıyorlar.CHP yerel seçimlerde hiçbir Roman vatandaşa meclislerde yer vermedi.  Bu saatten sonra Romanların bu açıklamalara teveccüh göstereceğini düşünmüyorum. ‘Sosyal demokrat bir parti olarak biz sizi görmezden geldik’ diyorlarsa  tebrik ediyorum ama yok bu tamamen günü kurtarmak kaygısıysa bu tarz siyasi hareketlere seçimlerde ne cevap verdiğimizi hepimiz gösterdik.AK Parti ‘mış’ gibi yapmıyor. ‘Biz sizi seviyormuşuz gibi davranmıyoruz, seviyoruz’ diyorlar. Umarım AK Parti’nin tutumu CHP’ye de ders olur, hiçbir şey bilmiyorsan yapanı takdir et derler. Bu şekilde doğru yolu bulurlar” dedi.

RAPOR HAZIRLADIK
Çeşitli periyotlarda Roman dernek başkanlarıyla İl Başkanı Bülent Delican’ın bir araya geldiğini ifade eden Bekle, “ Romanların sorunlarına yönelik bir rapor zaten genel merkeze de iletildi” dedi.
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.