Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hırsızlara çare yok, musluklara önlem var!

Hırsızlara çare yok, musluklara önlem var!

İzmir’in kalbi sayılan Konak Meydanı’nda kentin simgesi haline gelen Tarihi Saat Kulesi’nde defalarca meydana gelen hırsızlık olayları sonrasında belediyeden ilginç bir çözüm geldi. Geçtiğimiz yıl İzmir'i "dünya aleme" rezil eden ve turistlerin dahi gördüğü hırsızlık vakalarının ardından sorunu kökten çözmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, muslukları Saat Kulesi'ne sabitledi. Hırsızlara çare yok

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 09:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kötü niyetli şahısların ve hırsıların hedefi haline gelen İzmir’in simgesi Tarihi Saat Kulesi’ne geçtiğimiz yıl çalınan musluklar belediye tarafından defalarca yenilenerek tekrardan eski haline getirildi. Ancak söz konusu kaderinden bir türlü kurtulamayan ve hırsızlara çare bulunamayan tescilli yapıya bu sefer "Türk işi" önlem geldi.



ZİNCİRLE BAĞLASAN DURMAZ!

“Ege’nin incisi” İzmir’in simgesi haline gelen Tarihi Saat Kulesi’nde yüzlerce liralık hasara yol açan ve vatandaşlar tarafından tepki gören hırsızlık vakaları alınan son önlem sayesinde bıçak gibi kesildi. Geçmişte bakır alemleri dahi çalınan ve yerli yabancı birçok turistin uğrak noktası haline gelen alanda yer alan muslukların tamamı saat kulesine vidalar ve demirlerle sabitlendi. Kentin en işlek noktası olan, günde binlerce vatandaşın gelip geçtiği Konak Meydanı'nda ortaya çıkan hırsızlık olaylarına çare arayan Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi tescilli yapıdaki operasyonu ilginç tepkileri de beraberinde getirdi. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü gibi onlarca resmi kurumun bulunduğu kent merkezinde cereyan eden vakalarda hırsızların önüne geçilemezken, yaşanan denetim eksikliği ve güvenlik zafiyetini de gözler önüne seren durum karşısında musluklara önlem alınması dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.