Dolar 32,2801
%-0.18
Euro 34,7759
%-0.1
Altın 2.397,290
%0.16
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Her 5 kadından 2’si şiddet görüyor

Her 5 kadından 2’si şiddet görüyor

Karabağlarlı kadınlar “Şiddete Hayır” panelinde bir araya geldi. Karabağlar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla panel düzenledi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2014 - 10:57
Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Karabağlar Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydoğan, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Nazan Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, Erenler Derneği Başkanı Rıza Ercan, İZKAB(İzmir Kadınlar Birliği) Derneği üyeleri katıldı.

Etkinlikte söz alan Karabağlar Belediye Başkanvekili Mehmet Aydoğan, kadının Allah tarafından bize verilen en büyük emanetlerden biri olduğunu hatırlatarak dinimizin de kadına verdiği önemi vurguladı. Aydoğan kadının bilinçlendirilmesine yönelik eğitim çalışmalarını da önemsediğini ifade ederek şunları söyledi: “Hazreti Muhammed’in ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ diye çok önemli sözü var. Bugün gelir ve kültür seviyesi çok yüksek olan, bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan ülkelerde de şiddeti görüyoruz. Kadınlarımızın bilinçlenmesi çok önemli, haklarını bilmesi çok önemli. İşte bu yüzden bu eğitim ve seminerleri çok önemsiyorum” Dedi.

Kadına şiddet önlenmeli
Etkinliğe konuşmacı olarak Konak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Avukatı Ayla Eğit Öztüzemen katılırken panele mazereti nedeniyle katılamayan CHP Eski Parti Meclis üyesi Seniye Nazik Işık'ın sunumunu ise Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Pelin Erda gerçekleştirdi.  Türkiye'de kadınların yüzde 59'u evliliğin ilk döneminde şiddetle tanıştığını belirten Pelin Erda sunumda kadınların şiddete hayatlarının her döneminde maruz kaldığını ifade etti. Ve "Dünyada 3 kadından biri, Avrupa’da  4 kadından biri, Türkiye’de ise 5 kadından 2 ‘si ve her gebe kadından 10'da 1' i fiziksel şiddet görüyor. Ayrıca her 6 kadından biri cinsel şiddete uğruyor ve yaşamın her alanında karşılaşılıyor." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.