Dolar 32,2583
%0.05
Euro 34,8256
%0.07
Altın 2.434,830
%0.1
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hak sahiplerinden Büyükşehir Belediyesi'ne kırmızı kart

Hak sahiplerinden Büyükşehir Belediyesi'ne kırmızı kart

İzmir'in Bornova ilçesi Çamdibi semtinde Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıl önce arsa sahiplerine kamulaştırma bedeli ödemeden işgal ettiği ve futbol sahası yaptığı iddia edilen 7 bin 700 metre karelik alan için arsa paydaşları kırmızı kart ve düdüklerle eylem yaptı. Arsa sahiplerinin avukatı Mustafa Turan, “Söz konusu alan futbol sahası olarak güya vatandaşa hizmet vermektedir. Ama burada maliklerin mülkiyet hakkı hiçe sayılmaktadır” dedi. Hak sahiplerinden Büyükşehir Belediyesi'ne kırmızı kart

  • Ege Postası
  • 10.03.2018 - 12:12

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Avukat Mustafa Turan Bornova İlçesi Çamdibi semtinde Büyükşehir Belediyesi’nin 12 yıl önce yaptırdığı spor sahasında kamulaştırma yapmadan el koyarak işgal ettiğini iddia ederek hak sahiplerinin kamulaştırma bedellerini talep ettiklerini açıkladı. Hak sahiplerinin katıldığı basın açıklamasında  40 hak sahibinin kamulaştırma beledini kırmızı kart ve düdüklü protesto ile talep etti.

Yapılan açıklamada hak sahipleri adına konuşan Mustafa Turan, “Bornova Çamdibi semtinde 7 bin 700 m2 yüzölçümlü özel mülkiyet (Parselde yaklaşık 40 hissedar vardır. Yani 40 aile vardır) içindeki alana İzmir Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma işlemi yapmadan fiili işgal ile futbol sahası yapmıştır. Yaklaşık 10 senedir devam eden bu durum Anayasaya, kanunlara ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırıdır.

Yapılan bu fiil haksız fiildir. Demokratik Hukuk Devletlerinde bu manada kamu yatırımı yapılamaz. Söz konusu alan futbol sahası olarak güya vatandaşa hizmet vermektedir. Ama burada maliklerin mülkiyet hakkı hiçe sayılmaktadır” dedi.

İSTİFA ETSİN

 Hak sahibi ailelerin özel mülkiyete saygı istediğini ifade eden Mustafa Turan “Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ özdeyişi mülkleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından futbol sahası yapımı için 10 senedir işgal edilmiş kişilere şu söylemi ifade ettiriyor: ‘Biz de Belediye Başkanının Hukuka ve aynı zamanda Özel Mülkiyete saygılı olanını severiz’ Malikler derler ki; Sayın Aziz Kocaoğlu burası için kamulaştırma kararı çıkarıp bedelini ödesin. Bizim açtığımız kamulaştırmasız el koyma davasında bir hissedarın tapusundaki pay tutmasını bahane ederek meseleyi uzatmasın.  Eğer bunu yapmıyor ise Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan istifa etsin” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİRDE VEKALET ALAN VARSA...”

Turan hak sahiplerinin Azizi Kocaoğlu’na seslendiğini ifade ederek “Malikler ayrıca başkanlıktan istifa etmesi halinde kendisine Aziz Yıldırım’ın karşısına aday olarak çıkıp Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı’na aday olmasını veya Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olmasını veya UEFA Başkanlığı’na aday olmasını veya FİFA Başkanlığı’na aday olmasını, hiç olmadı kendi adına bir spor kulübü kurup (mesela Aziz Spor Kulübü) onun başkanı olmasını önermektedirler” diyerek taleplerini şu sözlerle dile getirdi “Bu vesile ile İzmir imar hukuku hakkında taleplerimiz: İzmir kentinde imar hukuku bakımından mutlu bir azınlık “imarzade” olurken çoğunluk “imarzede” olmasın. Ya herkes bu mutlu azınlık gibi olsun veya bu mutlu azınlık herkes gibi olsun. Bazı holdinglerin büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerine ya da komisyon başkanları’na noterden vekâletname çıkartılması yasaklansın. Vekalet alan var ise büyükşehir meclisinde o holding mülkiyeti adına oylama yapılırken vekalet alan meclis üyesi veya komisyon başkanı oy kullanamasın. Eğer kullanırsa hakkında soruşturma açılsın. Şahsa özgü ayrıcalıklı imar planı yapılmasın. Örneğin aynı flora ve fauna içinde bulunan alanların tümüne doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alan demişken bunlardan sadece bir tanesinin itirazını kabul ederek onun yerine 2000 daire verip diğer tüm bu tür alanlara yapılaşma hakkı verilememesi gibi eşitliğe ve adalete aykırı durumlar söz konusu olmasın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.