Dolar 32,2481
%-0.1
Euro 34,7848
%-0.11
Altın 2.425,210
%0.01
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’ye kadın kooperatifi

Güzelbahçe’ye kadın kooperatifi

Güzelbahçe Belediyesi, Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle “Aile Tarımı” konulu panel düzenledi. Başkan İnce, üretici kadın kooperatifi kuracaklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2014 - 10:26
Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen paneli, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe, Bademler ve Urla başta olmak üzere çeşitli yerlerden gelen kooperatif temsilcileri ile çok sayıda kadın izledi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sosyal demokrat belediyeciliğin gereği olarak kooperatiflere önem verdiklerini belirterek, “Çiftçi bir aileden, kooperatif üyesi bir aileden geliyorum. Kooperatiflerin başarılı olması demokrasinin başarısıdır. Biz de kooperatiflerimize önem veriyoruz. Tıpkı İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi tüm alımlarımızı kooperatiflerden yapıyoruz. Örneğin; park ve bahçelerimize diktiğimiz çiçekleri ve fidanları kooperatiflerden temin ediyoruz. Bardacık festivali yapıyoruz, protokole çikolata yerine üreticiden aldığımız bardacıkları dağıtıyoruz” dedi.
Başkan İnce, Güzelbahçe Belediyesi olarak Semtevi’nde üretim yapan kadınlar için üretici kadın kooperatifui kuracaklarını ve ürünlerini pazarlayacaklarını söyledi.
Daha sonra moderatörlüğünü Üretici Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tuncer Beybağ’ın yaptığı panelde İzmir Çiftçi Örgütleri Güçbirliği Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ve KÖY KOOP Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sever kooperatifçilik ve aile tarımı hakkında bilgi verdi.
Bu arada Güzelbahçe Belediyesi Folklor Ekibi gösteri sundu, Devrim Seyrek bağlaması ile resital verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.