Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’da engel yok

Balçova’da engel yok

Balçova Belediyesi engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. İlçenin farklı noktalarına kurulan Engelli Araç Şarj İstasyonu ile Engelli vatandaşlar artık akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecek.

  • Ege Postası
  • 25.12.2014 - 10:22
Engelli vatandaşların ve ailelerinin hayatını kolaylaştıran hizmetler ile gündeme gelen Balçova Belediyesi sürekli şarj problemi yaşayan engelli vatandaşlar için ilçenin farklı noktalarına Engelli Araç Şarj İstasyonu kurdu. İlk etapta Belediye Binası ile Termal Otel son durakta bulunan Spor Tesisleri’nin önünde kurulan istasyonlara kısa süre içinde 8 adet daha eklenecek. Aynı anda 3 aracın şarj edilebildiği istasyonlarda bir aracın şarj dolum süresi ise 1 saat. 
Şarj İstasyonunun ilk denemesini Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema Kılıç’ın aracında yapılışını izleyen Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Engeli olmayan insanların aklına bile gelmeyen bu hizmet engelli arkadaşlarımız için neredeyse hayati bir öneme sahip. Birçoğu yanlarında taşıdığı şarj aletleri ile esnaftan yardım istemek veya şarjları bittiklerinde ailelerini çağırmak zorunda kalıyordu. Artık şarjım biterse yolda kalır mıyım endişeleri olmayacak” diye konuştu. Balçova Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema Kılıç ise “Her gün yeni gelişmeleri takip ederek engelli arkadaşlarıma nasıl faydalı olabilirim diye çalışıyorum. Balçova’da engelleri tek tek kaldırıyoruz” dedi.
 
 AYNI ANDA ÜÇ ARAÇ ŞARJ OLABİLİYOR    
Şarj istasyonunda en az üç adet akülü sandalyeyi şarj edebilecek şarj ünitesi mevcut. Şarj üniteleri ayrı ayrı 24volt, 24ah ile 55ah arası aküleri kısa sürede şarj edebilecek kapasitede. Şarj ünitelerinin çıkışları oluşabilecek kısa devrelere karşı korumalı. Şarj üniteleri aşırı sıcaklıklarda kendini soğutabiliyor. Şarj üniteleri tekerlekli sandalyeye bağlandığı andan itibaren kesintisiz olarak en az 8A akım sağlamaya yeterli. Şarj istasyonunun içindeki her bir şarj ünitesinin kendisine ait kendi koruma sistemi bulunuyor. Şarj üniteleri 190V - 230V 50hz şehir şebekesi dalgalanmalarından etkilenmeden çalışabiliyor. Şarj üniteleri 1,5 metre uzunluğunda ve 3 pinli soket yardımı ile tekerlekli sandalyelere bağlanabiliyor. Şarj bitiminde kablo tekrar cihazın içine toplanabilmesi için otomatik kablo sarım sistemine sahip. Şarj dolum istasyonu -15 ila +45 derece çevre sıcaklığında ve %95 nem ortamında çalışacak özelliğe sahip.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.