Dolar 32,2595
%0.01
Euro 34,7118
%0
Altın 2.402,530
%0.09
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de kadına şiddete tiyatrolu hayır

Güzelbahçe'de kadına şiddete tiyatrolu hayır

Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Güzelbahçelileri tiyatro gösterisinde buluşturdu.

  • Ege Postası
  • 26.11.2015 - 10:30
Güzelbahçe Belediyesi Yetişkin Tiyatro Topluluğu, Devrim Seyrek’in yazıp Selin Akın’ın yönettiği “Yok ile varın hikayesi”nde Türk tarihine damga vuran Sabiha Gökçen, Afife Jale, Semiha Berksoy ve Türkan Saylan gibi kadınlar ile başta Özgecan Aslan ve Münevver Karabulut olmak üzere şiddete maruz kalan bazı kadınların öyküleri anlatıldı.
Ayrıca Ece Erten ve Gülseren Mungan’nın oynadığı “Fırtına Kuşları” isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. 

Güzelbahçe Belediye Belediye Meclis Üyesi avukat Zeynep Ferda Demirbaş, gösteri öncesinde yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin son yıllarda arttığı belirterek “Bu yılın ilk 10 ayında 346 kadın erkekler tarafından öldürüldü” dedi. Demirbaş, saygınlık, iyi hal gibi ceza indirimlerinin ise toplumun vicdanınını kanattığını söyledi.
Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkmen Köşk ise kadına yönelik şiddete hayır dediklerini ve ilçelerinde farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.