Dolar 32,5034
%0.2
Euro 34,8947
%0.44
Altın 2.433,640
%-0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de Cumhuriyet kutlandı

Güzelbahçe'de Cumhuriyet kutlandı

Cumhuriyet'in 91.yıldönümü Güzelbahçe'de törenlerle kutlandı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2014 - 13:49
Güzelbahçe Şehir Stadyumu'ndaki törene Kaymakam Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaymakam Mehmet Ünlü, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Cumhuriyet, millet tarafından seçilen parlamentoya dayalı siyasi rejimin adıdır. Bir başka ifadeyle ülkeyi yönetme hakkının bir kişiye, aileye yada zümreye değil; halkın tamamına ait olduğu yönetim şeklidir. Cumhuriyet rejimini anlamlı kılan temel ilkeler ise devleti yönetenlerin seçimle iş  başına gelmesi ve yine seçimle değiştirilmesi, yasama, yürütme ve yargının  birbirine karşı bağımsız olarak işlediği kuvvetler ayrılığının olması, hukuk devleti, demokrasi, özgürlük ve temel insan haklarına saygıdır. Onun için Cumhuriyeti  bilmek yetmez, öğrenmek gerek. Anlamak yetmez, anlatmak gerek.Sevmek yetmez, sevdirmek gerek. Yaşamak yetmez, yaşatmak gerek” dedi.
İlçedeki okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi, daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu ve tören geçidi yapıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.