Dolar 32,3584
%-0.38
Euro 34,8015
%-0.01
Altın 2.394,720
%-1.16
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da Cumhuriyet Coşkusu

Karabağlar'da Cumhuriyet Coşkusu

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Üçkuyular Metro’dan başlayıp Üçyol’daki Uğur Mumcu Parkı’nda sona eren fener alayına binlerce vatandaş katıldı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2014 - 11:22
Üçkuyular metro yanında Karabağlar Sümer halkoyunları ekibinin gösterileriyle başlayan yürüyüşe, Karabağlar Futbol Kulüpleri Birliği ve Karabağlar Belediyesi Spor Okulları gösterileriyle renk kattı. İzmir Marşı eşliğinde başlayan korteje Karabağlar halkı yoğun ilgi gösterdi. Kortejin coşkusu, vatandaşların alkışları ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ile zaman zaman doruğa çıktı. Binlerce Karabağlarlı, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu Parkı’na kadar yürüdü.

Cumhuriyet’i bugün buruk kutluyoruz
Bu arada bazı vatandaşların evlerinin balkonlarına astıkları Türk bayraklarıyla korteji selamladıkları görüldü. İnönü Caddesi’nde yoldan geçen araçlar da kornalarıyla coşkuya ortak oldu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da kortejde yer alarak vatandaşların bayramını kutladı. Cumhuriyet yürüyüşünün bitiş noktası olan Üçyol'daki Uğur Mumcu Parkı'nda ise Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu alanda bulunan coşkulu kalabalığa seslendi ve Cumhuriyet’in önemine vurgu yaptı. Selvitopu, "Cumhuriyet kolay kurulmadı. Bu Cumhuriyet’i kuranlar yokluklar içinde, sıkıntılar içerisinde kurdular. O kuruluş ki bugün 91 yıl geçmesine rağmen coşkusunu, heyecanını hiç kaybetmedi, bundan sonra da kaybetmeyecek. Cumhuriyet ve Cumhuriyet’i sevenler ilelebet yaşayacaklar. Cumhuriyet’i geleceğe taşıyacaklar ve gelecek kuşaklar da Cumhuriyet’i daha ileriye götürecekler. Bugün ne yazık ki Cumhuriyet'in 91. yılını biraz buruk kutluyoruz. Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün bir ilkesi vardı,  'Yurtta Sulh, Cihanda sulh' ancak bunun çevremizde böyle olmadığını görüyoruz. Biz barıştan yanayız, biz cumhuriyetten yanayız, biz Mustafa Kemal'in devrimlerinden yanayız. Bu Cumhuriyet’le ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, yıpratmaya çalışsalar da daha da gelişecek, daha da yüreklere yerleşecek, daha da gelecekte bir ışık gibi bütün Türkiye'yi saracak. Umuyoruz ki cumhuriyetin 100. yılını hep birlikte Çankaya'da kutlayacağız. Bunu mutlaka başaracağız. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.